Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
netflixov "you"

Povratak zavodljivog serijskog ubojice kojeg ne možete ne voljeti

19.11.2021.
u 10:15

Nove serije na televizijskim kanalima i streaming servisima gleda i recenzira Samir Milla.

Kada se prije tri godine prvi put pojavila na Netflixu, serija “You” (“Ti”) bila je pravo osvježenje zbog načina pripovijedanja iz prvog lica te pokazivanja što se sve može postići modernim tehnologijama. Penn Badgley u ulozi Joea Goldberga postao je novi ljubimac žena, a premda se radilo o psihopatskom ubojici, mnogima se svidio njegov šarm i posvećenost ženama u koje je zaljubljen.

Druga sezona bila je još zanimljivija, a Joe je na kraju našao sebi ravnu djevojku, a onda i suprugu Love Quinn (Victoria Pedretti). Pedretti je zaista odlično donijela tu ulogu i podigla seriju kada smo pomislili da je na silaznoj putanji. No je li to dovoljno?

U trećoj sezoni u potrazi za najboljim okruženjem za odgoj djece Goldbergovi se sele u Madre Lindu, četvrt u srcu tehnološkog balona NorCal. Ondje nitko od stanovnika ne konzumira gluten, a svi nose narukvice za praćenje zdravlja i bavljenje sportom dok nadopunjuju prigradsku muku Viagrom, poliamorijom i natjecateljskom željom za uspjehom svog potomstva. Kada se Joeu i Love nakači i nepodnošljivi par Sherry (Shalita Grant) i Cary Conrad (Travis Van Winkle), Goldbergovi zatomljuju nesuglasice i požele ih se riješiti za urnebesan kraj sezone.

Treća sezona serije “You” nešto je slabija od prve dvije, no početak i kraj su u rangu prve sezone, dok sredina malo zapinje, pogotovo kada se počnu nizati ubojstva koja Joe i Quinn pokušavaju pripisati nekom drugom. No čudno je kako nitko u novoj sredini nije pomislio: “Hej, pa sve se ove ludosti događaju u blizini novopridošlica u našu sredinu!” Naravno, Joe je našao novu opsesiju, no sada je zarobljen u kući iza bijele ograde, pa ne možemo više toliko uživati u njegovim sposobnostima voajerizma. Premda više nema toliko šokantnih obrata, ova sezona zasigurno ispunjava zabavnu zadaću portretiranja karikatura unutar više klase koja se bavi tehnologijom.

Sada smo dobili i još bolji uvid u Joeov psihološki profil, shvatili što mu se događalo u djetinjstvu, te kako je postao takav psihopat. Budući da je sad i dobio sina, smiješno je gledati ga kako pati od postporođajne depresije koja ga otuđuje od vlastitog djeteta. No to je Joe, negativac kojeg volimo. To kako razmišlja nakon svojih postupaka ponekad ima smisla. To donekle ima veze s njegovim pripovijedanjem iz prvog lica, što ga može oslikati u pozitivnijem svjetlu nego što zaslužuje.

“Ti” je na neki način žrtva svog uspjeha. Prva, otrovno uvjerljiva sezona predstavila je lik koji utjelovljuje zlo i pokušala ga učiniti i strašnim i privlačnim. To je ravnoteža koju serija nije mogla vjerodostojno održati, pa smo dobili Joea koji se bori sa svojim osjećajima o roditeljstvu ili radi na podršci svojoj ženi u njezinim pravednim misijama osvete. Ali nastoji se ne samo humanizirati već i opravdati lik čija je monstruoznost bila cijela poanta, “Ti” je pomalo izgubila smisao. Već je najavljena i četvrta sezona, teško da može biti bolje...

"You" (Netflix)

3. sezona

Autori: Sera Gamble, Greg Berlanti

Glavne uloge: Penn Badgley, Victoria Pedretti

10 epizoda

Nova sezona "Igre lignje"

 

Obožavatelji Netflixove serije ‘Igra lignje’ imaju razloga za veselje. Naime, njezin redatelj i tvorac Hwang Dong-hyuk potvrdio je vijest o drugoj sezoni, rekavši kako su pritisci za snimanje nove sezone dolazili danima sa svih strana.

– Osjećam se kao da nemam izbora – kazao je Hwang i dodao da je još prerano za nekakve konkretne detalje o nastavku. Ipak, redatelj je podijelio kako će se vratiti glumac Lee Jung-jae koji će ponovno utjeloviti Seong Gi-huna.

Snima se serija po romanu Terryja Pratchetta

 

Nova serija „Straža“ (The Watch), inspirirana likovima iz romana Terryja Pratchetta, imat će premijeru 19. studenog na HBO GO-u, kada u ponudu stiže svih osam epizoda. „Straža” prati nevjerojatnu skupinu neprilagođenih, Gradsku stražu koja je prisiljena pronaći hrabrost da spasi svijet, a članovi pritom iznenađuju čak i same sebe. U seriji glume Anna Chancellor, James Fleet, Ingrid Oliver, Ruth Madeley, Hakeem Kae-Kazim, Bianca Simone Mannie i Paul Kaye.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije