Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijesni trenutak

Potvrdila NASA: Tom Cruise snimat će prvi film u svemiru

Foto: IMDb
06.05.2020.
u 10:55

Tom Cruise snimit će prvi akcijski film u svemiru uz pomoć NASA-e i Elona Muska.

Prvi čovjek NASA-e, Jim Bridenstine, potvrdio je jučer na Twitteru nevjerojatnu vijest - Tom Cruise snimat će prvi akcijski film u svemiru. 

Film će se snimati na Međunarodnoj svemirskoj postaji, ISS-u, a Cruise će zaista odletjeti u svemir i neko vrijeme živjeti s astronautima koji se na postaji izmjenjuju od 2000. godine. Do sada, nekoliko je bogatih svemirskih turista imalo priliku posjetiti ISS, a tamo je već snimljeno nekoliko filmova - jedan dokumentarac te SF film "Apogee of Fear" svemirskog turista i sina astronauta Richarda Garriotta. Međutim, Tom Cruise bit će prvi glumac koji će otputovati u svemir. 

- Ovime želimo inspirirati novu generaciju inžinjera i znanstvenika koji će NASA-ine planove pretvoriti u stvarnost - rekao je Bridenstine. 

Budući da je za sada Rusija jedina zemlja koja ima mogućnosti i tehnologiju da ljude šalje i vraća sa ISS-a, Cruise i NASA će u ostvarenju ovog ambicioznog projekta surađivati s Elonom Muskom i njegovom kompanijom SpaceX. Musk posljednjih godina aktivno radi na razvoju svemirske letjelice koja bi omogućila da se astronauti, ali i turisti dubokih džepova na postaju šalju iz SAD-a, a prvo će takvo vozilo, Crew Dragon, poletjeti na ISS kasnije ovog mjeseca. 

Put u svemir u letjelici Crew Dragon koštat će oko 50 milijuna dolara. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar SandraEE79
SandraEE79
23:32 09.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
12:03 06.05.2020.

Možete li molim vas razmotriti da u svemiru snimite i dokumentarac o Milanoviću ? Recimo da ga pošaljete gore u Tesla roadsteru kao što je Musk napravio nedavno s onom lutkom ? Pa da ostane vječno plahutati negdje u bespućima svemirske zbiljnosti... možda sretne i JBT-a ili Šuvara tamo gore...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije