Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Performans u MSU

Posveta Željku Zorici na kraju Perforacija

Kolektiv Maska
02.07.2014.
u 16:22

Nakon predstave, na parkiralištu MSU-a dočekala nas je instalacija nalik na groblje...

Ovogodišnji festival Perforacije zatvoren je u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, nastupom energičnog slovenskog kolektiva Maska, koji je u glazbeno-scenskom kolažu "Ajmo svi" oscilirao od hip-hopa do opere (vežući po jedan glazbeni stil uz svaku zemlju koja se spominjala), tematizirajući sve veći odljev mladih ljudi iz naše regije u razvijenije države zapada.

I dok bi se na strukturi govornog dijela izvedbe još moglo poraditi, glazbeni brojevi unijeli su izvrsno raspoloženje u dvoranu Gorgona, čije je gledalište za ovu priliku podijeljeno u dva dijela – za ljude koji znaju svirati neki instrument te za publiku bez glazbene prakse. Pred kraj izvedbe, glazbenici iz publike priključili su se izvođačima, iznenadivši nas kvalitetom improvizacije.

Nakon predstave, na parkiralištu MSU-a dočekala nas je instalacija nalik na groblje, kakvu je ravno godinu dana ranije povodom ulaska Hrvatske u EU predstavio danas pokojni Željko Zorica-Šiš, u čiju je čast održan performans "Mrtvi su mrtvi?", u kojem je sudjelovala i publika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije