Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
matula i labrović

Postdiplomsko obrazovanje u monodrami koja nastaje

Vili Matula
Foto: PIXSELL
29.12.2011.
u 15:24

Iako je tema teška, ima komičnih trenutaka u kojima publici ne preostaje drugo nego smijati se izopačenostima koje su postale normalne

Kakvo je ovo doba u kojem živimo, jesmo li ga svjesni, kamo su nestale moralne vrijednosti, sigurnost, altruizam... i kako se uopće s time nositi, publici je na sceni Grič predstavio Vili Matula u monodrami “Postdiplomsko obrazovanje” koja je nastala prema tekstovima Siniše Labrovića iz istoimenog priručnika. Matula utjelovljuje građanina Horvatića, pa činovnika iz katastra, ali i kamatara Baju, kao pojam straha koji postoji kao stalna prijetnja, autoritet koji to ne bi smio biti. Prikazuje naše društvo koje naočigled propada, gubi identitet jer pristaje na malograđansku šutnju. Iako je tema teška, ima komičnih trenutaka u kojima publici ne preostaje drugo nego smijati se izopačenostima koje su postale normalne –- od krađe 26 tisuća tona pšenice iz državnih rezervi za koje nitko nije znao (!) do potkupljivih činovnika kojima je normalno da prime novac i potroše ga, primjerice, na Burberryjev kaputić za svog pekinezera. Jedna je sekvenca posvećena ženama koje stignu i moraju sve – čistiti, peglati, odgajati, kuhati, ali i ići na posao, i to najčešće onaj potplaćeni.

 Predstava je tek rad u nastajanju – treba vidjeti kako publika diše i isplati li se takvo što uopće raditi. Borna Armanini potpisuje režiju, glazbu je napisao i izvodi Igor Pavlica, kameru potpisuje Alan Stanković, a montažu Ivor Ivasić. Premijera je u ožujku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije