Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavljamo

Pogledajte virtualnu izložbu najboljih fotografija Fotosofije

fotosofia (1)
Foto: Pixsell
1/10
15.05.2012.
u 10:59

S obzirom na to koliko strastveno doživljavaju fotografiju, bilo bi zaista šteta propustiti \"zamrznute trenutke\" kreativaca koji nam pokušavaju prikazati ljepotu svega što nas okružuje

"Zemlja je umjetnost, a fotograf je tek svjedok te umjetnosti", opisao je svoje radove jedan od fotografa Fotosofije, a mi vam predstavljamo najbolje od najboljih, virtualnu izložbu najboljih fotografija Fotosofije u čijoj raskošnoj fotogaleriji svakodnevno možete pogledati 10 trenutačno najbolje rangiranih fotografa i njihovih najboljih uradaka o čijoj izvrsnosti je odlučila publika.

Fotosofiju je osmislio poznati hrvatski fotograf Damir Hoyka koji komunikaciju putem fotografije pokušava približiti što većem broju ljudi te pokazati na koji se način fotografija može koristiti kao medij. Iz njegove ideje tijekom godina izrasli su fotoseminari i internetska stranica Fotosofia.info koja najbolje pokazuje koliki je utjecaj fotografije ne pojedinca, ali i na njegovu okolinu.

– Najbolje su fotografije one koje nismo planirali, one spontane fotografije. Mnogo je detalja i kadrova, samo moramo biti na pravom mjestu u pravo vrijeme – otkrio nam je tajnu svoga uspjeha Ivica Dujić, jedan od fotografa čije radove možete pogledati u galeriji.

Sve prave fotoholičare, kako se neki od njih sami opisuju, inspirira svijet koji ih okružuje, a Igor Glavaš uvjeren je i kako sve može biti dobar motiv, a na fotografu je da pronađe sliku u njemu.

Akademski slikar Svetislav Cvetković tako je fotografiju shvatio kao još jedna otvorena vrata više koja su mi pružila mogućnost da relativno brzo zadovolji svoje kreativne podražaje u čijem je središtu čovjek kao polazište i ishodište svih strahova, sumnji, nadanja i turbulencija današnjeg društva.

Sportašicu Klavdiju Žitnik oduševljava to što u fotografiji nema kraja mogućnostima istraživanja, a njezina fotokolegica Marijana Šestan voli "zamrznuti trenutak" i pokazati fotografijom sve ono što bismo inače propustili.

S obzirom na to koliko strastveno doživljavaju fotografiju, bilo bi zaista šteta propustiti "zamrznute trenutke" ovih kreativaca koji nam pokušavaju prikazati ljepotu svega što nas okružuje i uživati u ljepoti svijeta, njegovoj tišini, ljepoti, jutarnjem buđenju jutra, uspavanim barkama pred počinak...

>>OVDJE POGLEDAJTE VIRTUALNU IZLOŽBU FOTOGRAFIJA

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije