Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vikend u Exitu

Pogledajte "Njuške", "Dvoje" i "Buđenje"

Foto: arhiva Exit
10.11.2020.
u 13:43

Unatoč složenoj epidemiološkoj situaciji, i prilagođena svim mjerama zaštite od koronavirusa, zagrebačka kazališta su i te kako aktivna. Tako popularni Teatar Exit za  nadolazeći vikend zove na tri svoje predstave i to u četiri izvedbe i na dvije lokacije.

U Studiju Exit  (Gundulićeva 37/1), u petak i subotu (13. i 14. studenoga) s početkom u 19 sati igraju  predstavu „Buđenje“. Nastala je u koprodukciji s Osječkim ljetom kulture,  u režiji Aide Bukvić.  Glumci Iva Kraljević i Silvio Mumelaš utjelovljuju poslovno uspješan bračni par koji uslijed kapitalizma, korporacijskih i poslovnih zahtjeva upada u nepodnošljivu rutinu svakodnevice koja uništava njihovu individualnost i identitet. .

U Teatru EXIT, na poznatoj adresi Ilica 208,  u petak 13. studenoga, u  20 sati,  na repertoaru je hit predstava „Njuške“ u režiji Matka Raguža. U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koje tumače Enes Vejzović, Filip Križan i Janko Rakoš. Svaki pas priča svoju priču, a njihove sudbine neodoljivo podsjećaju na ljudske. Predstava osvaja humorom, iako je na trenutke i nevjerojatno sjetna, te glumačkom energijom koja joj je i donijela zvjezdani status. 

Dan poslije, u subotu 14. studenoga, u  20 sati, također u Teatru Exit, svi su pozvani na predstavu „Dvoje“ koja je svoju posljednju izvedbu imala prije više od 8 mjeseci, krajem veljače. Predstavu je također režirao Matko Raguž, a na sceni su  Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček, dok ih na saksofonu prati Jakša Jordes. Ako radi sigurnosti nešto rjeđe idete u cafe-barove, ova predstava odlična je alternativa jer će, uz zavodljiv zvuk saksofona, savršeno dočarati atmosferu kafića. Osim toga, ako ste se nerijetko pitali kakve priče nose ljudi za stolom pokraj vas, ova predstava odgovorit će vam i na ta pitanja, ali i pokazati što bi sve konobari mogli ispričati gostima, a ne samo gosti konobarima. Susrest ćete ovdje razne likove i karaktere – tužne, smiješne, čudne, teške, agresivne, zavodljive, šarmantne, skrivene i tajne…

Ulaznice za sve predstave dostupne su online na www.ulaznice.hr, a ako ih želite kupiti na blagajni Exita ona radi u  petak i subotu od 18 do 20 sati, no ulaznice za predstavu „Buđenje“ moguće je kupiti na dan predstave i u Studiju EXIT od 18 do 19 sati.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije