Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#ostajemdoma

Pogledajte kratki dokumentarac "Ljubi bližnjega svoga" na Večernji.hr

Foto: RESTART
10.04.2020.
u 09:00

Večernji.hr u sklopu društveno odgovornog specijala Mijenjamo navike #OstajemDoma svojim čitateljima omogućuje besplatno gledanje koncerata, predstava i filmova. Večeras u 20.30 sati na redu je dokumentarac "Ljubi bližnjega svoga" Darovana Tušeka.

Večernjakov društveno odgovorni specijal Mijenjamo navike #ostajemdoma večeras u 20.30 sati donosi vam kratki dokumentarni film "Ljubi bližnjega svoga" redatelja Darovana Tušeka. Pretplatite se na YouTube kanal Večernjeg lista za još odličnog video sadržaja!

"Ljubi bližnjega svoga" nastao je na Restartovoj školi dokumentarnog filma 2012./2013. Kratki je dokumentarni portret 51-godišnjaka koji živi kraj Sinja u Dalmatinskoj zagori. To je i film o filmu, točnije o procesu snimanja dokumentarnog filma u kojem se autor i protagonist bore za kontrolu nad pričom i sadržajem. U toj borbi nije važno tko je pobjednik jer njihov zajednički trud da naprave film zapravo predstavlja svjedočanstvo o našim razlikama i posebnostima, te pokazuje da je avantura snimanja filma sasvim nepredvidljiva i pri tome jako zabavna.

Autorski tim: 

Redateljscenarist i snimatelj: Darovan Tušek
Producenti: Oliver Sertić, Vanja Jambrović, Ana Hušman
Montaža i obrada zvuka: Darovan Tušek
Mentori: Ana Hušman, Nebojša Slijepčević, Oliver Sertić, Igor Bezinović

Ostatak filmova iz online doku-riznice RESTART-a kao i odabrani naslovi s repertoara Dokukina KIC dostupni su za gledanje besplatno ili uz minimalnu naknadu na volimdokumentarce.net. Popis besplatnih filmova i upute za gledanje pronađite na restarted.hr

Komentara 2

Avatar balen
balen
19:30 12.04.2020.

Tko je smislio slogan "Ostani doma"? Zar nije moglo nešto na standardnom hrvatskom jeziku? Ovako se ne govori u Slavoniji, Dalmaciji, Primorju, Istri...

Avatar DorothyUO82
DorothyUO82
00:25 11.04.2020.

Karen, 28. w︆︅w︆︅w︆︅.︆︅l︆︅o︆︅v︆︅e︆︅x︆︅x︆︅.︆︅c︆︅l︆︅u︆︅b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije