Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#ostajemdoma

Pogledajte hrvatski filmski klasik "Slučajni život"

Foto: HFS
1/2
06.05.2020.
u 20:00

Hrvatski filmski savez i Večernji list donose vam klasike za besplatno gledanje! U 20 sati započinje prijenos filma "Slučajni život" na YouTube kanalu Večernjeg lista.

U nastojanju da svim ljubiteljima filma i široj javnosti olakša boravak u zatvorenom, Hrvatski filmski savez u suradnji s Večernjim listom nudi vam gledanje filmova iz produkcije FAS-a. Od 20 sati na YouTube kanalu Večernjeg lista možete pogledati film "Slučajni život". 

"Slučajni život" iz 1969. godine, jedini je film poznatog hrvatskog filmologa Ante Peterlića. Zajedno s iste godine nastalom "Nedjeljom" Lordana Zafranovića, "Slučajni život" prvi je film kratkotrajne no značajne neovisne produkcijske kuće Filmski autorski studio (FAS), koja je na prijelazu iz šezdesetih u sedamdesete proizvela neke od najintrigantnijih hrvatskih filmova tog vremena. U svoje vrijeme slabo zapažen i otada rijetko gledan, Peterlićev film ipak je tijekom vremena među predanim filmofilima, posve zasluženo, stekao poseban status. Bavi se dvojicom mladih službenika, inače amaterskih veslača, koji vode uobičajeni svakodnevni život, pokušavajući pronaći u njemu više uzbuđenja i zadovoljstva. Introvertirani i senzibilniji od njih zaljubi se u privlačnu ženu... 

Više filmova može pogledati u videoteci Hrvatskog filmskog saveza na adresi VIDEOTEKA.hfs.hr

Komentara 1

Avatar SandraEE79
SandraEE79
23:26 09.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije