Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#ostajemdoma

Pogledajte dokumentarac o jednom danu u Domu umirovljenika na Večernji.hr

Foto: RESTART
08.04.2020.
u 09:00

Večernji.hr u sklopu društveno odgovornog specijala Mijenjamo navike #OstajemDoma svojim čitateljima omogućuje besplatno gledanje koncerata, predstava i filmova. Večeras u 20.30 sati na redu je dokumentarac "Starci" Anje Strelec i Tomislave Jukić.

Večernjakov društveno odgovorni specijal Mijenjamo navike #ostajemdoma večeras u 20.30 sati donosi vam dokumentarac "Starci" Anje Strelec i Tomislave Jukić. Pretplatite se na YouTube kanal Večernjeg lista za još odličnog video sadržaja!

Kratki dokumentarni film "Starci" daje nam portret institucije u kojoj su pospremeljeni oni za koje nikad nemamo vremena. Starci. Naši, vaši, njihovi. Bračni par, pjesnik i udovica proživljavaju još jedan dan u Domu umirovljenika, njihovom posljednjem prebivalištu. Četiri različita pogleda na život, prevaru i smrt tjeraju nas da se zapitamo: Kako se nositi sa samoćom u instituciji gdje se osmrtnice redaju kao reklamni letci i tko je tu zapravo star?  

 

Film "Starci" nastao je tijekom Restartove Škole dokumentarnog filma 2012./2013. 

Autorski tim: 

Redateljice i scenaristice: Anja Strelec i Tomislava Jukić
Producenti: Vanja Jambrović, Oliver Sertić, Anja Strelec
Snimateljica: Anja Strelec
Montažerka: Anja Strelec
Tonska snimateljica: Tomislava Jukić
Mentorica: Vanja Jambrović
Obrada zvuka: Vlada Božić i Milan Čekić
Dizajn i grafike: Dejan Oblak

Ostatak filmova iz online doku-riznice RESTART-a dostupan je za gledanje besplatno ili uz minimalnu naknadu na volimdokumentarce.net. U sljedećim danima bit će dostupni i odabrani naslovi s repertoara Dokukina KIC. Popis besplatnih filmova i upute za gledanje pronađite na restarted.hr

Komentara 1

Avatar BettyRQ97
BettyRQ97
21:32 08.04.2020.

Betty, 27. mychat.fun/xlove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije