Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uživo iz Male scene

Pogedajte "Huligana", predstavu namijenjenu tinejdžerima

Foto: arhiva Mala scena
16.03.2020.
u 15:15

U srijedu, 18. ožujka u 18 sati zagrebačka Mala scena uživo će, u sklopu inicijative „Mala scena online“, prenositi višestruko nagrađivanu predstavu „Huligan“ Marine Pejnović, Matije Šakoronje i Paška Vukasovića.

„Huligan“ je predstava koja na izravan, istinit i brutalan način, ne podilazeći publici, govori o navijačkoj subkulturi, ali i svim problemima kroz koje tinejdžeri prolaze u školi, na društvenim mrežama i stvarnom svijetu. Huligan, Zrks, završio je u popravnom domu za maloljetnike. Zrks je želio pripadati „ekipi“. Zrks je mlad i devijantan. Izgleda arogantno i samodopadno. A zapravo? Zapravo je Zrks nesiguran. Zrks se skriva... 

Matija Šakoronja, koji je nedavno u svom matičnom Satiričkom kazalištu Kerempuh odigrau ulogu Dudeka u "Gruntovčanima, e za ulogu Zrksa osvojio čak tri nagrade: Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u kategoriji lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade, nagradu za najboljeg glumca na 20. jubilarnom Naj, naj, naj festivalu te nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na 22. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra ASSITEJ. Na istom su festivalu Marina Pejnović, Matija Šakoronja i Paško Vukasović osvojili nagradu za najbolji dramski tekst.

Pristup prijenosu moguće je kupiti po cijeni od 35 kuna na sljedećem linku: https://bit.ly/2xG8Qh0. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obiteljm, a možda i neki od prijatelje ili djece iz susjedstva, može uživati u kazališnom iskustvu za cijenu jedne ulaznice. 

Osim prijenosa predstava, u sklopu inicijative „Mala scena online“ na Facebook i Instagram stranici Male scene možete svakodnevno pratiti i javljanja uživo. U 10 sati Buga Marija Šimić čita priče i slikovnice za djecu, a u 18 sati se uživo javljaju Vitomira Lončar i Ivica Šimić te govore o svojim iskustvima karantene u Kini, položaju kazališta u ovo vrijeme, vrijednosti igre i mnogim drugim temama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije