Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jubilej

Počinje deseta Fotosofia

19.06.2015.
u 13:59

Ovogodišnja Fotosofia održava se pod pokroviteljstvom tvrtke Epson i Raiffeisen banke, a za građane je otvoreno nekoliko događanja na koja je ulaz besplatan

Jubilarna, deseta Fotosofia - besplatni, sedmodnevni seminar za naprednu fotografiju pod vodstvom Damira Hoyke - započinje u nedjelju 21. lipnja 2015. u Termama Tuhelj.

'Od kada smo prije nekoliko godina uveli zahtjevnije uvjete prijavljivanja na seminar, ovo je godina s uvjerljivo najvećim brojem prijava. Bilo je teško odlučiti se za samo 15 seminarista, ali vjerujem da smo uspjeli odabrati fotografe čiji će se radovi u budućnosti s užitkom pratiti. Kao autoru ovog seminara, neopisivo mi zadovoljstvo čini kada nakon nekog vremena u medijima i na društvenim mrežama vidim kako moji bivši seminaristi rade velike kampanje i otvaraju posjećene izložbe", kaže Hoyka i dodaje kako mu je želja podizanjem kvalitete fotoizričaja seminarista podići generalnu kvalitetu fotokomunikacije.

Ovogodišnja Fotosofia održava se pod pokroviteljstvom tvrtke Epson i Raiffeisen banke, a za građane je otvoreno nekoliko događanja na koja je ulaz besplatan:

Već u ponedjeljak, 22. lipnja u 14.45 sati održat će se predavanje "Umjetna inteligencija u svijetu fotografije". Umjetna inteligencija nije više dio znanstvene fantastike. Fotograf u svakodnevnom radu koristi velik broj algoritama koji su mu toliko prirodni da se niti ne propituje o kompleksnosti koja leži iza njih. Kakve veze ima svijest, strojno učenje, Photoshop i oko promatrača otkrit će nam predavanje fizičara doc.dr.sc. Davor Horvatića

Dan kasnije, u utorak 23. lipnja, slijedi malonogometni turnir koji počinje u 16.30 sati dok će se celebrity utakmica održati u 19.30 sati. Na turniru će publika i ove godine moći vidjeti kako se niz poznatih lica snalazi u tom sportu. Ekipama HTV, Nove TV i RTL, po prvi put će se pridružiti gosti iz susjednih država - RVT Slovenija i Federalna TV BiH.

Poslijednji dan Fotosofije, u nedjelju 28. lipnja u 11 sati, publika će moći prisustvovati otvorenju izložbe fotografija koje su seminaristi snimili na temu 'Art fotografija' i zatim isprintali na printeru Epson Stylus Photo R2000.

Detalje o otvorenim događanjima zainteresirani mogu pročitati na www.fotosofia.info

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije