Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDLU

Počinje 9. umjetnički sajam artOmat

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
16.12.2019.
u 10:59

Umjetnički sajam artOmat održat će se od 17. do 22. prosinca u Domu hrvatskih likovnih umjetnika - Meštrovićevom paviljonu, s radovima 80 izabranih i pozvanih autora, dizajnera i umjetnika.

Deveto izdanje tog prodajnog sajma ponovno okuplja umjetnike različitih likovnih praksi, u rasponu od likovnih i primijenjenih umjetnosti do dizajna.

Iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika najavljuju da će među izlagačima biti i oni koji će posjetiteljima ponuditi participatorno iskustvo, poput radionice sitotiska, a za posjetitelje je to i rijetka prilika neposrednog susreta s autorima okupljenima na jednom mjestu.

Organizatori kažu da se sajam organizira sa željom da u vrijeme guste adventske ponude afirmiraju domaću umjetničku i dizajnersku scenu, umjetnicima i dizajnerima pruži prilika za promociju i prodaju svojih radova, a posjetiteljima da kupe originalna autorska djela.

Ove će se godine održati i program "artOmat Spotlights", u okviru kojega će razgovarati s umjetnicama Jelenom Bando i Ivom Supić Janković, koja djeluje na amsterdamskoj umjetničkoj sceni te fotografkinjom Glorijom Lizde.

Najavljen je i razgovor s inicijatoricama časopisa "This is Badland", Ninom Vukelić i Rafaelom Kaćunić, koje ovaj časopis publiciraju u Berlinu, a koncipiraju oko simboličkog i geografskog prostora Balkana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije