Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPATIJA

Počinje 7. Jazz Ex Tempore ili "Kako spojiti nespojivo"

7. jazz Ex Tempore
arhiva vl
28.10.2011.
u 13:03

Uz domaćine, glazbenici iz Urugvaja, Maroka i Italije dat će pečat svoje kulture i tradicije skladbama karakterističnima za tuđu kulturu

Juan Carlos Sungurlian Barsumian, Marcello Peghin, Hicham Belfahem, Elvis Stanić i Goran Rukavina nastupaju na 7. Jazz Ex Tempore u Opatiji od 8. do 12. studenog u organizaciji udruge Liburnia Jazz. Uz domaćine, glazbenici iz Urugvaja, Maroka i Italije dat će pečat svoje kulture i tradicije skladbama karakterističnima za tuđu kulturu. U dosadašnjim izdanjima Jazz Ex Temporea nije bilo gitarista, tako da je ove godine ta nepravda ispravljena pa sudjeluju čak trojica.

Što će skupina naizgled posve nekompatibilnih umjetnika stvoriti nakon tjedan dana zajedničkog druženja, slušat će se na završnom koncertu u Opatiji u petak, 11. studenog u vili Angiolini u 21 sat ili u Ljubljani idućeg dana u 20.30 sati u Crvenom salonu kavane KavaČaj-Slamič. Glazbenici će od 8. do 10. studenog svakodnevno održavati otvoreni "jazz talk" posvećen upoznavanju s različitim instrumentima i kulturama, odnosno vlastitom glazbenom putu i osobnim iskustvima.

Te su radionice neformalne i namijenjene su najširoj publici, kako glazbenicima tako i svima koje zanima upoznavanje s različitim kulturama, te bliski kontakt s umjetnicima. Održavaju se u vili Antonio od 20 sati: u utorak 8. studenog orijentalne žičane instrumente poučavat će Juan Carlos Sungurlian Barsumian  iz Urugvaja, dan kasnije Talijan Marcello Pehhin svirat će glazbu od Bacha do Jazza, a u četvrtak 10. studenog Marokanac Hicham Belfahem poučavat će kako svirati orijentalne udaraljke.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije