Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNA DVORANA

Počeo je još jedan Zagreb film festival

Zagreb Film Festival
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/7
11.11.2018.
u 22:24

Šesnaesto po redu otvorenje festivala ove je godine pripalo brazilsko-urugvajskome uratku „Voljeni“ redatelja Gustava Pizzija

Dupkom puno kino Europa u kojem su sinoć sve okupljene dočekivali i zabavljali rozoglavi Bibovi znači samo jedno – počeo je još jedan Zagreb film festival (ZFF). Više od sto naslova iz cijeloga svijeta gostovat će do kraja tjedna na velikim platnima na osam zagrebačkih adresa. Među njima našli su se i prostori KUC-a Travno, kao i Narodnoga sveučilišta Dubrava, a sve s ciljem da se dašak festivala iz centra prenese i u kvartove. Međutim, kako zagrebačka publika ne bi bila privilegirana, festival će se ove godine prikazivati u još petnaest hrvatskih gradova, kao i u dva dječja S. O. S. sela.

Šesnaesto po redu otvorenje festivala ove je godine pripalo brazilsko-urugvajskome uratku „Voljeni“ redatelja Gustava Pizzija koji je i nazočio projekciji. Iako je prva projekcija bila rezervirana samo za odabrane, organizatori i ove godine očekuju navalu posjetitelja u kinodvorane, a užitak je, poručuju, zajamčen svim pravim filmofilima.

– Ako ponovimo prošlogodišnju brojku od 25 tisuća posjetitelja, uspjeli smo, ali kao i svake godine, i ove se nadamo da ćemo nadmašiti prethodnu – rekao je Hrvoje Laurenta, izvršni direktor festivala. Glavni festivalski programi donose više od četrdeset filmova koji se natječu za Zlatna kolica, Zlatni bicikl, HT nagradu publike te najbolji film u programu PLUS. Pored brojnih panela, radionica, predavanja i tradicionalnih programa koji su posvećeni redateljima debitantima, ovogodišnji noviteti su programi posvećeni češkim prvijencima, kao i dosje o tajkunima.

– Budući da je, bez obzira na žanrove, ono što spaja sve posjetitelje festivala zapravo kinodvorana, cijeli jedan program Kino u kinu posvetili smo upravo njima. Želimo gledatelje navesti na razmišljanje o važnosti prostora u kojem se odvija gledanje filmova, a koji bi i nakon festivala trebali biti podjednako živi i aktivni – poručuju organizatori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije