Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
online izdanje

Počeo je 18. Zagreb film festival - sto filmova u tjedan dana

Havel
Screenshot
10.11.2020.
u 10:23

18. i prvo potpuno online izdanje Zagreb film festivala započelo je u nedjelju.

Punoljetno 18. izdanje Zagreb Film Festivala zbog pandemije započelo je u nedjelju prvi put potpuno online. Otvoren je putem live streama na festivalskoj i Facebook stranici, a direktor ZFF-a Boris T. Matić virtualnoj je publici poručio: – Stranih gostiju i sponzora nema, no mi smo tu, u kinu, ali bez vas pred nama. Ne znamo tko nas gleda pa vas bez protokolarnog reda od srca pozdravljamo.

U idućih tjedan dana očekuju nas online radionice i predavanja koja će se moći pratiti putem online streaminga na stranici www.zff.hr i na društvenim mrežama, te filmovi, njih stotinjak, iz cijelog svijeta od kojih su neki nacionalni kandidati za Oscara ili nagrade Europske filmske akademije.

Filmovi ZFF-a se tradicionalno prikazuju u četiri programa – dugometražnoj konkurenciji, međunarodnoj kratkometražnoj konkurenciji, konkurenciji domaćih kratkih filmova Kockice i Ponovno s vama. Filmovi će biti prikazani na www.kinoeuropa.hr, a natjecateljski program domaćih kratkometražnih filmova Kockice na platformi croatian.film. Filmovi su dostupni za gledanje u periodu od 24 sata, odnosno od 18 sati na dan početka prikazivanja do 18 sati idućeg dana, a mogu se gledati samo u Hrvatskoj. Cijena ulaznice za pojedini naslov iznosi 26 kuna za dugometražne filmove iz natjecateljskog programa te programa Ponovno s nama i Velikih 5. Cijena ulaznice za naslove iz programa festivala KinoKino iznosi 20 kuna. Pojedinačne ulaznice moguće je kupiti neposredno prije projekcije na www.kinoeuropa.hr.

Kratkometražni filmovi iz međunarodnog programa i Kockica te filmovi iz programa Festivali pod reflektorom moći će se pogledati besplatno.

Prvi službeni festivalski dan donio je filmsku biografiju “Havel” u režiji Sláveka Horáka, sjajan film koji u razdoblju od 30 godina prati Havelovu postupnu transformaciju od bezbrižnog boema u žestokog borca za ljudska prava i državnika. Dostupan je do danas do 18 sati. Danas pak od 18 sati preporuka je hrvatski film “Mater” Jure Pavlovića, ali i “Gaza Mon Amour”, satira o ljubavi, potisnutoj žudnji i životu koji ide dalje čak i kad dosegne granice apsurda u režiji braće blizanaca iz Gaze Araba i Tarzana Nassera, obojice diplomiranih slikara. Detaljan raspored emitiranja po danima dostupan je na službenoj stranici festivala. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije