Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE U PETAK

Počelo odbrojavanje do 'Ljeta u MSU!'

Darko Rundek
Goran Kovačić/Pixsell
18.06.2014.
u 18:07

Ljetnu sezonu u MSU otvara Rundek Cargo Trio na krovnoj terasi MSU-a u subotu u 21.30 sati

Atmosfera u Muzeju suvremene umjetnosti sve se više zagrijava približavanjem prvog dana „Ljeta u MSU!“ koji počinje u petak, 20. lipnja besplatnim koncertom Oridano Gypsy Jazz Band na južnom platou MSU-a s početkom u 21.00 sati i koncertom Rundek Cargo Trio, u subotu 21. lipnja na krovnoj terasi s početkom u 21.30 Što mogu očekivati građani na početku „Ljeta u MSU!“ nagovijestio je lider Rundek Cargo Tria, Darko Rundek:

„Neizmjerno nas veseli otvoriti „Ljeto u MSU!“ iz dva razloga. Prije svega, svoj posljednji nastup u Zagrebu imali smo prošle godine u travnju pa nam je „Ljeto u MSU!“ dalo dobar povod da nakon europske turneje ponovo pružimo svim zagrepčanima odličan provod. Još jedna zanimljivost je da trenutno radimo i na snimanju novog albuma, stoga očekujte na sjajnoj lokaciji krovne terase MSU-a potpuno drugačiji glazbeni doživljaj Rundek Cargo Tria“.

Kroz svoju karijeru Rundek nikada nije svirao u bendu manjem od 6 članova, sve do prije nekoliko godina kada je odlučio oformiti trio s violinisticom Isabel te multiinstrumentalistom Dušanom Vranićem s ciljem još većeg približavanja glazbe publici kroz intimnost i transparentnost koju pruža ova formacija. Sudeći prema sve većoj popularnosti ovog alternativnog rock benda i osvojenoj nagradi Porin, Darko Rundek nije donio krivu odluku. 

„Ljeto u MSU!“ traje od 20. lipnja do 31. srpnja, a odvija se u suradnji s 24sata. Ovaj multimedijski projekt osmišljen je kao niz prvoklasnih sadržaja koji su posebno osmišljeni za urbanu publiku uz vrlo pristupačnu cijenu ističe Branko Kostelnik, autor projekta i producent MSU-a. Tako će svi građani gladni kvalitetnih, urbanih događanja doći na svoje uz „Ljeto u MSU!“ koje za 79 kuna nudi ulaz na rock koncert, filmsku projekciju i retrospektivnu izložbu Vlaste Delimar. S obzirom da je broj ulaznica ograničen, svi ljubitelji dobre svirke, filmova i legendarne izložbe mogu već sada skoknuti do blagajne MSU-a i osigurati za sebe nikad uzbudljivije ljeto.

Osim Rundek Cargo Tria, na atraktivnoj lokaciji krovne terase MSU svake subote od 21.30 sati izredat će se velika domaća rock imena kao što su Elemental, Urban & 4, Gustafi, Bambi Molesters i Jinxi, a svaki petak čut će se na platou MSU-a i „Korijeni rocka“ uz svirku mladih rock bendova zajedno s DJ izvedbama.

Prije nego što pod zvjezdanim nebom Zagreba krenu prašiti gitare, svake subote od 17.30 i 19.30 sati svi posjetitelji mogu se osvježiti u klimatiziranoj dvorani Gorgona uz najbolje filmove sezone „Best of METROPOLIS“ te uživati u velikoj retrospektivnoj izložbi umjetnice Vlaste Delimar „To sam ja“ koja je otvorena svakim danom od 11 do 21 sat i subotom od 11 do 24 sat sve do kraja ovog cool ljetnog programa.

Ljeto u MSU!“ odvija se pod medijskom pokroviteljstvom Radija 101, a potencijal projekta prepoznalo je i Jadransko osiguranje koje je generalni sponzor cijelog događanja. Neće nedostajati ni pravog osvježenja uz vodeće britansko pivo Carling koje je službeno pivo ovog događanja.

>> Rundek, Urban, Jinxi... sviraju na krovu muzeja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije