Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudski spor

Pink Floyd naplatio skidanje pjesama s interneta

pink floyd
Pixell
12.03.2010.
u 11:35

Poznata rock-grupa dobila je sudski spor s izdavačem EMI-jem, koji je naplaćivanjem skidanja pojedinačnih pjesama s interneta zaradio više od deset milijuna funti.

Poznata rock-grupa dobila je sudski spor s izdavačem EMI-jem, koji je naplaćivanjem skidanja pojedinačnih pjesama s interneta zaradio više od deset milijuna funti. Usprkos tome što će morati platiti sudske troškove, EMI ne mora prestati s mrežnom uslugom prodaje glazbe. Sporan stavak bio je ugovorni pristanak na očuvanje umjetničkih želja grupe, koja je navela da su njezini albumi (poput "Dark Side of the Moon, koji je doživio multimilijunsku prodaju) cjelovito glazbeno djelo, zbog čega ih se ne smije "cjepkati" skidanjem pojedinačnih pjesama.

- Kada je u pitanju njihova glazba, uvijek je postojala koherentnost u albumu - naveo je producent Peter Jenner.

- Znali su odustati od neke dobre pjesme jer se jednostavno nije uklapala u ostatak priče. To je bilo popularno u sedamdesetima i osamdesetima - dodao je. S druge strane, glazbenici zarađuju manje na tantijemama od pojave usluge skidanja glazbe s interneta.

Ključne riječi

Komentara 2

KO
komentatoricca
12:21 12.03.2010.

\'\'Pink Floyd naplatio\'\' hahahahaha..... pa to je ime grupe.... Pink Floyd NAPLATILI valjda... :D

JU
junije
13:26 12.03.2010.

komentatorice, čemu takav komentar? naslov je potpuno točan. ako misliš da nije, osnovnoškolsku gramatiku u ruke i čitaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije