Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Galeriji Kranjčar

Petra Mrša traga za znanjem o obitelji

Vježbanje obitelji Petre Mrše
Foto: arhiva
09.09.2014.
u 15:30

Potaknuti obitelj uljuljanu u neproduktivno, nepoticajno stanje, na promjenu, na djelovanje izvan uhodane sheme, a onda proučiti kako se time mijenja znanje o sebi, o ulogama u obitelji i svemu što postaje relevantnim kad iz stanja biološkog bića prelazimo u društveno, prihvatila se Petra Mrša čija je izložba “Vježbanje obitelji” do 12. rujna otvorena u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar. Cilj joj je da i sama “izvježba osjećaj obitelji” i otkrije nove stvari o obitelji koju poznaje već 30 godina. Poznat je to osjećaj većini nas.

Petra Mrša pošla je od vlastite obitelji. Navela ih je na aktivnosti koje nisu dosad prakticirali, što je podrazumijevalo poprilično ogoljavanje tijela i duše, ali to izglobljeno stanje donijelo je čini se puno koristi, u spoznajama i samospoznajama aktera.

Autorica sve to dokumentira serijom fotografija koje ne ostavljaju ravnodušnima iako su dobrodušne, čak i duhovite, ali otkrivaju "one spone, pipke i krake što se pružaju među nama koje većina nas tek rijetko vidi" , kako to u deplijanu izložbe bilježi povjesničarka umjetnosti Marina Viculin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije