Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostanidoma

Pet najgledanijih Factumovih filmova besplatno online

22.03.2020.
u 15:02

Factum, produkcijska kuća nezavisnog dokumentarnog filma, narednih će dana omogućiti besplatno online gledanje svojih pet najgledanijih i najtraženijih dokumentaraca, uz prigodni kod OSTANIDOMA.

"Nakon što je zbog trenutne epidemiološke situacije prije desetak dana odgođen 16. ZagrebDox, a koja je u međuvremenu eskalirala u svjetsku pandemiju, cilj i želja je, s obzirom na aktualno stanje, publici ponuditi filmski sadržaj iz opusa Factumove produkcije", ističu iz te zagrebačke produkcijske kuće.

"Godine hrđe" drugi je dio trilogije o Puli redatelja Andreja Korovljeva, priča o ljudima koji svoj radni vijek provode iza zida pulskog  brodogradilišta Uljanik obavljajući najteži i najopasniji posao u brodogradnji — nanošenje antikorozivne zaštite.

U programu je i film "Djeca tranzicije" Matije Vukšića, koji prati odrastanje četvero djece iz tranzicijske Hrvatske, govoreći o njihovim željama, nadanjima, strahovima i smrti uz sve ono što im je danas sveprisutno, markiranu odjeću, pametne telefone, snove o nogometnoj karijeri, društvene mreže.

Film "Generacija '68" Nenada Puhovskog redateljev je filmski hommage generaciji s kojom dijeli mladenačke zanose i ideju o revoluciji koja će promijeniti svijet, koja će ''biti realna i zahtijevati nemoguće''

.

U višestruko nagrađivanom dokumentarcu "Goli" scenaristica i redateljica Tiha K. Gudac istražuje bolnu tajnu i prošlost vlastita djeda, koji je prije šezdesetak godina bio zatočen na Golom otoku na četiri godine.

Tu je i "Dum Spiro Spero", prvi filmski uradak pisca Pere Kvesića u kojem njegovo iskustvo literata progovara filmskim jezikom te ispreplićući svakidašnjicu, knjige i smrt, govori o gubljenju snaga i snazi da se tim gubitkom nosi.

"U ovo neizvjesno doba odgovornost je svih nas što prije nadvladati aktualnu krizu, a uz dostupnost i širenje filmskog i drugog kulturno - umjetničkog sadržaja to je svakako podnošljivije", poručuju iz Factuma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije