Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Perpetuum Jazzile nova zvijezda Youtubea

jazzela
I. Herak Usenik
09.11.2009.
u 14:20

Šum prašumskog pljuska prožet grmljavinom u a capella izvedbi pjesme »Africa« iz grla 50-članog sastava nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ali na istoj su razini i aranžmani Earthove »Wind and Fire«..

Dok je šest milijuna slušatelja slovenskog a capella sastava Perpetuum Jazzile u utorak na Youtubeu preslušavalo njihovu izvedbu pjesme Africa, rock skupine Toto, u njihovu je muziciranju svake večeri prva tri dana ovog tjedna u Ljubljani uživalo gotovo četiri tisuće ljubitelja koji su ulaznice pokupovali još u kolovozu.

- Naši su svjetski obožavatelji došli iz Argentine, SAD-a i ponajviše iz Hrvatske gdje imamo vjernu publiku - objasnio nam je njihov predstavnik za medije Tomaž Cör dodavši da već pripremaju svoj dolazak u Hrvatsku.

Šum prašumskog pljuska prožet grmljavinom u a kapela izvedbi pjesme »Africa« iz grla 50-članog sastava nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ali na istoj su razini i aranžmani Earthove »Wind and Fire«, Jobimove bossa nove »No more Blues« ili »Will You be there« Michela Jacksona. Repertoar Perpetuum Jazzila je bogat, privlačan, popularan i zanimljiv za sve uzraste ljubitelja džeza i pop te rock glazbe koji znaju uživati u jedinstvenim akrobacijama njihovih glasova.

Komentara 1

JJ
jjonja
16:27 09.11.2009.

\"Earth, Wind & Fire is an African American R&B band formed in Chicago, Illinois, in 1969 and led by founder Maurice White\".Tako kaže wikipedia, dakle ne postoji Earth i njegova pjesma Wind an Fire nego band Earth, Wind & Fire i njihova pjesma, a koja točno to iz ovog teksta nismo uspjeli saznati.Ova šlampavost pri objavljivanu podataka u novinarskim tekstovima je toliko učestala da je već postala pravilo, a ne iznimka i govori nam da ništa što je napisano nemožemo uzeti za ozbiljno.To u ovom slučaju nije bitno ali to se ponavlja i u puno ozboljnijim tekstovima na osnovu kojih bi ljudi trebali doć do nekog zaključka, a jedini zaključak je taj da ništa što se u medijima objavljuje ne treba uzimati kao činjenicu i iz toga izvoditi zaključke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije