Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GKM traži novog ravnatelja

Perkušić i Silvana Stanić žele na čelo ‘malog kazališta’

Ivo Perkušić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
06.09.2018.
u 09:43

Belmondo Miliša napravio je sjajan posao u kazalištu koje nema uhljebam iako su sew i oko njega lomila politička koplja

Gradsko kazalište mladih Split raspisalo je natječaj za ravnatelja i zainteresirani prijave mogu podnijeti do 17. rujna. Aktualnom čelniku, kako ga u Splitu od milja desetljećima zovu “malog kazališta” Belmondu Miliši mandat istječe sljedeće godine, što dokazuje da Kazališno vijeće GKM-a poštiva zakonsku proceduru ne želeći doći u situaciju da eventualno mora imenovati v.d. ravnatelja.

Belmondo Miliša najavio je da se neće kandidirati za još jedno četverogodišnje razdoblje premda je pod njegovim ravnateljskom palicom GKM “oživio” i proizveo niz sjajnih, originalnih i atraktivnih predstava za koje se uvijek traži karta više. Poznato je da GKM Split unatoč činjenici što od mjerodavnih za ustanove u kulturi dobiva mizerna financijska sredstva zahvaljujući entuzijazmu i “slušanju” struke jer tamo uhljeba nema, odlično radi.

S obzirom na raspisani natječaj, krenulo je sastavljanje kadrovske križaljke i spekulacije tko će zasjesti u fotelju ravnatelja GKM-a, prvenstveno zbog informacija da po političkom dogovoru to mjesto “pripada” Kerumu, a ne HDZ-u. Nitko od kulturnjaka nije zaboravio situaciju od prije četiri godine kad su se koplja lomila i smjenjivala Kazališna vijeća, iako su politički akteri tada bili drugih boja, zbog toga što nisu jamčili glasovati za unaprijed “određenu” osobu. Dogodilo se, međutim, čudo, u Splitu su tada politiku pobijedili glumci i struka!

Ovog puta spominje se nekoliko osoba koje bi mogle zasjesti u fotelju ravnatelja. Dramaturg Jasen Boko opovrgnuo je za Večernjak tu informaciju naglašavajući kako nije ni znao da je natječaj raspisan, da se nema namjeru kandidirati te podsjetio da se prije petnaestak godina natjecao za tu dužnost što mu sada ne pada na pamet. Po kuloarima se šuška da će prijavu podnijeti Silvana Stanić koja je i prije četiri godine pokazala zanimanje za ulogu ravnateljice GKM-a kao i Ivo Perkušić koji uz završeni Studij glume ima i diplomu prof. engleskog i talijanskog jezika, a priprema doktorat iz teatrologije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije