Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi umjetnički ravnatelj

Pavo Marinković na čelu Pulskog filmskog festivala

Tomislav Čuveljak
10.03.2021.
u 15:51

Pavo Marinković imenovan je umjetničkim ravnateljem Pulskog filmskog festivala.

Temeljem raspisanog Javnog poziva za isticanje kandidature za umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala, objavljenog 25. siječnja i zaključenog 15. veljače, pristiglo je devet prijedloga. Nakon pribavljenog prethodnog mišljenja Festivalskog vijeća, ministrica kulture i medija, dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, imenovala je Pavu Marinkovića umjetničkim ravnateljem Pulskog filmskog festivala.

 

Pavo Marinković rođen je u Zagrebu diplomirao je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Njegove prve kazališne predstave objavljene su i praizvedene početkom 90-ih i dobitnik je mnogih domaćih nagrada. Nakon desetogodišnjeg rada kao dramaturg urednik u Dramskom programu javne radiotelevizije HRT (1996.-2005.), započeo je karijeru kao freelancer pisac-redatelj.

Snimio je tri igrana filma; „Ministarstvo ljubavi“ (2016.), „Ljubavni život domobrana“ (2009.), „Trešeta“ (2006.) (zajedno s Draženom Žarkovićem) i jedan igrani dokumentarni film „Okupacija, 27. slika (2013.)". Njegovi filmovi su prikazivani i nagrađivani na mnogobrojnim filmskim festivalima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije