Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

Padobranci Male scene dvanaest puta u Barbican centru u Londonu

Padobranci, Mala scena,  London
arhiva VL
21.10.2010.
u 11:43

Padobranci su nastali prema ideji Ivice Šimića koji je, zajedno s Larisom Lipovac i Damirom Klemenićem, želio pokazati da je djeci već od treće godine moguće približiti i „teške“ pojmove kao što je to, primjerice - gravitacija.

Ovih dana zagrebačka Mala scena gostuje u slavnom Barbican centru u Londonu sa svojom predstavom Padobranci, koju će izvesti čak dvanaest puta. Nakon četverogodišnjeg putovanja na više od trideset festivala i međunarodnih gostovanja, predstava Padobranci ili o umjetnosti padanja došla je u Barbican centar u Londonu.  Predstava je do sada obišla cijeli svijet, igrala na svim kontinentima na najznačajnijim pozornicama od Sydney Opera Housea, Kennedy Centra u Washingtonu, kazališta Koenji u Tokiju, dolazi i na pozornicu londonskog doma Royal Shakespeare Company.

Od 21. do 28. listopada umjetnici Tomislav Krstanović i Kristina Bajza Marčinko odigrat će čak 12 izvedbi u dvorani centra Pit Barbican centra, a londonska premijera na koju su pozvani kritičari održat će se danas, 21. listopada.

Padobranci su nastali prema ideji Ivice Šimića koji je, zajedno s Larisom Lipovac i Damirom Klemenićem, umjetnicima koji su u prvoj postavi u predstavi i igrali, želio pokazati da je djeci već od treće godine moguće približiti „teške“ pojmove kao što je, primjerice - gravitacija. Premda je u početku rada na projektu bilo puno sumnje i nedoumica, već nakon prve izvedbe u Bologni 2006. bilo je jasno da se Maloj sceni dogodila predstava koja ju je svrstala u najznačajnije kompanije kazališta za mladu publiku u svijetu. Osim već spomenutih umjetnika Padobrance su stvarali i dramaturginja Nana Šojlev, kostimografkinja Hana Letica, skladatelj Alen Kraljić, likovno oblikovanje osmislila je Marta Crnobrnja, a producentica je Vitomira Lončar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije