Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gjuro 2

P. Popijač i O. Karabegović predstavljaju se na Heart & Artu

Gjutorak
\"
02.04.2012.
u 15:08

Skupturalno-fotografska izložba počinje u 22 sata – predstavljaju se kipar Popijač i fotograf Karabegović; prvi je autor reljefnih odljeva ljudskih glava, a drugi predstavlja ciklus od 12 eksperimentalnih fotografija

U sklopu programa "Gjutorak Heart & Art" otvara se skulpturalno-fotografska izložba mladog kipara Petra Popijača u utorak 3. travnja od 22 sata u klubu Gjuro 2. Njegov rad ove je godine otkupila Erste banka te je bio predstavljen u sklopu nedavne izložbe "Erste fragmenti 8“ u MSU. Izlagao je u sklopu nekoliko skupnih izložbi, a imao je i samostalnu izložbu u Gradskoj galeriji u Zaboku 2010. godine. Na ovoj izložbi predstavljaju se neki od radova koji postaju njegov zaštitni znak – reljefni odljevi ljudskih glava koncentrirani na mimiku lica – rad u kojem je teško ne prepoznati utjecaj slavnog Jurja Dalmatinca na katedrali sv. Jakova u Šibeniku, a Petar će predstaviti i skulpturalno-fotografsku izložbu pod nazivom "Koncept želje – suživot skulpture i grada“, rad sastavljen od jedne skulpture i serije fotografija kroz koji umjetnik na vrlo originalan i inventivan način pokušava svoj rad uklopiti u prostor grada.

Uz njega se radom "Imaginacija života“ predstavlja fotograf Ognjen Karabegović ciklusom od dvanaest, mahom eksperimentalnih fotografija u kojima Ognjen predstavlja život utopljen u umjetnosti, veliča kreaciju pretpostavljajući zakone imaginacije dosadnim i repetitivnim oblicima stvarnosti.

Popratni program uključuje i modnu reviju Morane Vukov, predstavljanje dizajnerskog branda Art by Petra Žabčić i web-portala OmnisArt specijaliziranog za prodaju unikatnih, ručno rađenih proizvoda od nakita i odjeće pa sve do fotografija i slika kreativaca, umjetnika i zanatlija. Za glazbeni dio zaduženi su DJ Labosh, Dj-ica Maya i DJ Batis, troje žanrovski raznorodnih Dj-a od diska, preko world musica pa sve do postrocka. Puštat će se i pop-punk, rock, indie slušaonica Zezanje by DJ Gogo. Program traje do četiri sata, ulaz je slobodan.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije