Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14. IZDANJE

Ovogodišnji DOKUart pun noviteta - proglašen najružniji džemper festivala

Foto: Ivona Ćuk
1/5
08.10.2019.
u 16:25

Važno je napomenuti i kako se istodobno s DOKUartom, u Bjelovaru održava i 12. izdanje nacionalnog natječaja za najbolji dokumentarni film osnovnoškolaca, Mali DOKUart

Ovih se dana u sklopu 14. međunarodnog festivala dokumentarnog filma DOKUart održana je “Noć ružnih džempera”, najnoviji popratni sadržaj uz bjelovarski festival dokumentaraca.

Prisustvovali svi oni koji su došli pogledati jedan od izabranih dokumentarnih filmova, a s dovoljno hrabrosti da na sebe staviti te zaboravljene, neobične džempere koje danas možda smatraju ružnim.

Tročlani žiri koji čine poznati mladi glumac iz Ivanske Ivan Ožegović, bivši ravnatelj Ekonomske škole iz Bjelovara Vojislav Kranželić te poznata zagrebačka novinarka Daria Marjanović, donijeli su odluku čiji se džemper najviše ističe. Sretna dobitnica bila je vjerna posjetiteljica DOKUarta kojoj je neobični džemper donio večeru za dvoje.

Foto: Ivona Ćuk

Inače, DOKUart, 14. međunarodni Festival dokumentarnog filma otvoren je u subotu 5.listopada projekcijom filma „Lake lekcije“. Festival je otvorio gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, a tijekom sedmodnevnog trajanja publika u Bjelovaru će imati priliku pogledati čak 11 filmova, od čega tri hrvatske premijere.

Prvi dan ovogodišnjeg DOKUarta obilježila je i prva dodjela nagrade počasni DOKUartovac, koju je za posebna postignuća u filmskoj produkciji, filmskoj edukaciji, širenju medijske kulture, davanje prilike mladim autorima da iskažu svoj talent, znanje i filmske opservacije primila Vera Robić Škarica.

Važno je napomenuti i kako se istodobno s DOKUartom, u Bjelovaru održava i 12. izdanje nacionalnog natječaja za najbolji dokumentarni film osnovnoškolaca, Mali DOKUart. Najbolji dječji filmovi i ove godine bit će nagrađeni, a i ovaj put je za njih organizirana radionica.

Jedna od zanimljivosti je svakako i DOKUbus, koji na korzu uveseljava prolaznike, a u kojem se do 11. listopada u vremenu od 10 do 17 sati mogu pogledati neki od filmova s prethodnih izdanja festivala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije