Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade pljušte

Ovo je godina Borka Perića

Foto: Arhiva Kerempuh
27.11.2017.
u 13:49

"Uloga Borka Perića u ovoj predstavi zahtijeva portretiranje suptilnih nijansi kompleksnog karaktera, uz trajni balans između humornog i dramskog registra te nastojanje da se izbjegne bilo kakva karikaturalnosti", istaknuo je žiri u svom obrazloženju nagrade

Glumac Satiričnog kazališta Kerempuh Borko Perić dugo će pamtiti 2017. godinu. Nakon što je osvojio glavnu glumačku nagradu na Danima satire Fadila Hadžića, za ulogu logu Frane u predstavi "Jedan sluga, dva gospodara" Richarda Beana u režiji Vite Taufera, za tu je ulogu nagrađen i Nagradom hrvatskog glumišta za glavnu mušku ulogu.

No, nezamjećeno nije prošao ni njegov rad na predstavu "Ustav RepublikeHrvatske". Na ovogodišnjim 34. Susretima kazališta/pozorišta BiH u Brčkom, u jakoj konkurenciji od osam predstava iz regije, Grand prix za najbolju mušku ulogu stručni žiri je jednoglasno  dodijeljena upravo Borku Periću, za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi “Ustav Republike Hrvatske”, autora Ante Tomića i Rajka Grlića, u režiji Vinka Brešana i produkciji Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

"Uloga Borka Perića u ovoj predstavi zahtijeva portretiranje suptilnih nijansi kompleksnog karaktera, uz trajni balans između humornog i dramskog registra te nastojanje da se izbjegne bilo kakva karikaturalnosti i omogući prikaz ovog živopisnog neodoljivog lika", istaknuo je žiri u svom obrazloženju. Žiri je radio u sastavu:  Almir Imširević, dramski pisac iz Sarajeva, Ljiljana Blagojević, glumica iz Beograda i Anja Šovagović Despot, glumica iz Zagreba.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije