Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kratki filmovi

Otvorene prijave za ovogodišnji Motovun Film Festival

Srecko Niketic/PIXSELL
17.02.2021.
u 13:02

Motovun Film Festival objavio je poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu svog ovogodišnjeg izdanja koje bi se, ukoliko to dopusti epidemiološka situacija, trebalo održati od 27. do 31. srpnja.

Uz nadu u povoljne epidemiološke uvjete, s festivala kažu  kako pripremaju festival u uobičajenom terminu posljednjeg tjedna srpnja.

Prijaviti se mogu filmovi u trajanju od dvadeset minuta koji su svjetsku premijeru imali u 2020. ili 2021. godini, uz uvjet da je to prvo prikazivanje filma u Hrvatskoj. 

Prijave se primaju do 5 . lipnja, preko platformi  FilmFreeway.com ili ShortFilmDepot.com.

Selektor programa odabrat će dvadeset i pet naslova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu čiji pobjednik i ove godine ulazi u konkurenciju za Europsku Filmsku nagradu. Kako su izvijestili, s ciljem promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, mogu se prijaviti filmovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, bez naknade za prijavu do 15. svibnja.

Organizatori podsjećaju da se unatoč godini pandemije, Motovun Film Festival prošle godine održao, u prilagođenom izdanju, ali s projekcijama uživo, dok je cjelokupni kratkometražni program prikazan na projekcijama u Zagrebu. 

Festival ne prima prijave za filmove u dugometražnim programima, koji se selektiraju na poziv.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije