Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tema 'Art'

Otvorena izložba Fotosofia 14

Fotosofia 14
Foto: Krume Ivanovski
1/20
28.08.2019.
u 15:35

Otvorenje izložbe bilo je prilika za dodjelu diploma polaznicima o uspješno završenom seminaru

U Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu jučer je otvorena izložba radova sudionika četrnaeste Fotosofije, besplatnog seminara za naprednu fotografiju pod vodstvom umjetničkog direktora, fotografa Damira Hoyke. Svaki od petnaest seminarista predstavio se s mini serijom od tri rada snimljena na temu 'Art'.

Voditelj seminara, fotograf Damir Hoyka, povodom otvorenja je rekao: 'Kako bi polaznici tijekom šest dana iskusili što više situacija u životu profesionalnog fotografa, snimanja su vezana uz različite teme - portrete poznatih, modu, kreativne fotografije za klijente, dokumentarne fotografije... Zadatak teme 'Art' bio je snimiti seriju predviđenu za komuniciranje putem distribucijskih kanala umjetnosti, poglavito putem muzeja i galerija. Stoga mi je ovaj zadatak posebno zanimljiv, jer polaznicima omogućuje snimanje neopterećeno uvjetima eventualnih klijenata, odnosno slobodan foto izričaj.'

Fotosofia 14
1/15

Otvorenje izložbe bilo je prilika za dodjelu diploma polaznicima o uspješno završenom seminaru. Hoyka nije skrivao zadovoljstvo što su prvi puta unutar iste generacije polaznici iz svih država regije. Tako su na otvorenje došli talentirani fotografi čak iz Skopja i Beograda. Na kraju svečanosti, Fotosofe - kako se diplomanti Fotosofije nazivaju - dočekalo je iznenađenje - medalja 'Badel1862'. Višegodišnji partner seminara nagradio je autora serije koja ih se najviše dojmila, pa je odličje pripalo Alešu Tomše iz Slovenije.

'Fenomenalan je osjećaj kad te prozovu kao dobitnika medalje. Kako mi je to prva značajnija nagrada, osjećao sam leptiriće u trbuhu, a i noge su mi se nekako petljale.' rekao je Tomše, i dodao kako je zbog odličja još sretniji - njegov dvadesetosmogodišnji sin Žan, jer mu je drago da je tata nakon niza godina bavljenja fotografijom dobio i prvo konkretno priznanje.

Ulaz na izložbu otvorenu do 4. rujna 2019. je slobodan, a informacije o načinu prijava na sljedeći seminar planiran za lipanj 2020. zainteresirani će moći pratiti na www.fotosofia.info

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije