Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
igor zirojević

Otvorena izložba fotografija "Pula - Grad Interval"

Foto: Igor Zirojević
1/5
29.11.2019.
u 11:21

U Arheološkom muzeju Istre otvorena je izložba fotografija pod nazivom Trilogija, Pula – Grad Interval pulskog fotografa i arhitekta Igora Zirojevića.

U Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca, Arheološkog muzeja Istre, sinoć je u 20 sati otvorena izložba fotografija pod nazivom Trilogija, Pula – Grad Interval pulskog fotografa i arhitekta Igora Zirojevića. Izložba predstavlja trilogiju “Pula - Grad Interval” čiji će posljednji dio monografije “Pregaoci” biti premijerno promoviran 5. prosinca, na dan otvorenja obljetničkog 25. Sa(n)jam knjige u Istri.

Ciklus fotografija Trilogija, Pula - Grad Interval Igora Zirojevića emotivna je posveta mjestu odrastanja i vizualna pripovijest o prostoru Grada u kojem se dekonstruira termin "vlastitosti" odnosno posjedovanja i pripadnosti. Fokusiran na temu prostora kao Grada dugog trajanja i njegovu kompleksnu povijesnu slojevitost, koji u samo jedno stoljeće mijenja nekoliko državnih ustroja (Austrija, Italija, Jugoslavija), autor u maniri gradskog pripovjedača progovara o povijesnim, društvenim, kulturološkim i političkim mijenama Pule. Iz pomno režiranih kadrova zadane arhitekture grada, arhetipske slike, oblikovane i naslijeđene iz austrougarskog, talijanskog i socijalističkog perioda, izranja povijesna i urbana slojevitost Pule. Svjestan da isti prostor koji naziva "svojim" u nekom drugom vremenskom intervalu mjesto je obitavanja i svih onih “nekih drugih” koji mu prethode i s kojima ga dijeli, iz svoga rakursa – medija fotografije i svijeta iz kojeg dolazi i unutar kojeg se pogledom iza objektiva tiho kreće u svojoj svakodnevici, pokušava slijediti i osvijetliti pokoji zapis na vremenskom kontinuumu grada.

1/6

Umjetnički projekt Pula – Grad Interval započet 2014. godine čine tri slojevite i smislene fotografske priče (monografije) redom kontekstualizirane perima Dragana Velikića, Milana Rakovca i Miroslava Bertoše te Paole Orlić, koja je uz Igora Zirojevića koautorica koncepta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije