Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladi pjesnici

Otvoren natječaj za književnu nagradu "Zdravko Pucak"

Nagrada Zdravko Pucak zbirci 'Revolucionar' Stjepana Bajića
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
31.03.2020.
u 10:30

Ogranak Matice hrvatske u Karlovcu i Grad Karlovac raspisali su natječaj za Hrvatsku književnu nagradu „Zdravko Pucak“ za mlade pjesnike u ovoj godini, natječaj je otvoren do 1. lipnja.

Pravo sudjelovanja imaju mladi pjesnici s područja Hrvatske i svih prostora u kojima postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, a koji do završetka natječaja, 1. lipnja, nisu navršili 30 godina života.

Sudionici moraju Prosudbenom povjerenstvu dostaviti dva primjerka rukopisa, cjelovitu zbirku pjesama na CD-u, svoj životopis te broj mobilnog telefona.

 Rukopisi se dostavljaju na e-adresu: maticahrvatskakarlovac@gmail.com

Nagrada se sastoji od plakete, diplome i objavljivanja nagrađene zbirke

Osim nagrađene zbirke, Prosudbeno povjerenstvo može pohvaliti stanoviti broj rukopisa; izbor iz pohvaljenih rukopisa bit će objavljen u "Svjetlu", časopisu Ogranka Matice hrvatske u Karlovcu.

Rezultati Natječaja bit će objavljeni najkasnije do 15. lipnja ove godine u dnevnom i tjednom tisku te na mrežnoj stranici Ogranka.

 Zdravko Pucak (Lički Ribnik, 1955. – Karlovac, 1980.) hrvatski je pjesnik čija književna ostavština ima više od 270 pjesama, posthumno su mu izdane zbirke poezije „Slomljena krila“ i „Plaha intima“.  U spomen na mladog pjesnika i njegovo stvaralaštvo karlovački Ogranak Matice hrvatske i Grad Karlovac od 1995. dodjeljuje mladim pjesnicima Hrvatsku književnu nagradu koja nosi njegovo ime.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije