Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
divlja simfonija

Otkrili smo što je slavni Dan Brown snimao u Zagrebu

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
26.02.2020.
u 09:47

‘Divlja simfonija’ mogla bi postati novi dječji klasik, a Dan Brown sve je iznenadio postavši dječjim piscem i - skladateljem.

– Pripremajući ovaj projekt razmišljao sam hoću li raditi s Londonskim ili Bostonskim simfonijskim orkestrom, ili možda s Losangeleskom filharmonijom. Ali evo me u Zagrebu sa Zagrebačkim festivalskim orkestrom i mogu vam reći da ne mogu biti sretniji – rekao nam je prošle godine u ožujku Dan Brown u pauzi snimanja koje je čitav tjedan osobno nadgledao i u kojem je uživao u dvorani i studiju Blagoje Bersa u zgradi Muzičke akademije.

– Ovo što sad radimo moj je najveći glazbeni projekt koji službeno još nije najavljen pa vam ne mogu otkriti puno, osim da će biti namijenjen djeci i objavljen 2020. godine istodobno u trideset-četrdeset zemalja – rekao nam je tada slavni autor “Da Vincijeva koda” i ostalih romana o misterioznim i opasnim pustolovinama profesora Langdona.

Opisuju razne životinje

Ovih dana sam Brown otkrio je sve detalje i najavio za rujan 2020. godine izdanje svoje prve knjige za djecu. Priče o Maestru Mišu i njegovim životinjskim prijateljima s ilustracijama Susan Bator Brown je nazvao “Wild Symphony”. Pune su zagonetki, a prati ih Brownova glazba, suita sastavljena od niza kratkih stavaka koji opisuju i dočaravaju likove raznih životinja. Priču o Brownu kao dječjem piscu i skladatelju prenijeli su mnogi veliki svjetski mediji, počevši od New York Timesa u kojem su također istaknuti Zagreb i Zagrebački festivalski orkestar.

– Dan je prirodno nadaren glazbenik, a njegova glazba je, baš kao i njegovo pisanje, također nabijena osjećajem napetosti, pustolovine i uzbuđenja – izjavio je Bob Lord, direktor diskografske i producentske tvrtke Parma Recordings čija je ekipa zadužena za produkciju, snimanje i distribuciju Brownove glazbe.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

– Svi znamo “Peću i vuka” i “Karneval životinja”, ali klasična glazba treba novo djelo koje će postati klasik za djecu. Vjerujem da je sudbina “Divlje simfonije” da postane baš to – dodao je Lord na čiji je prijedlog Brown i odabrao Zagreb i Zagrebački festivalski orkestar za snimanje.

– Kada je Parma Recordings dogovorila produciranje glazbe za projekt “Wild Symphony”, prepustila je povjerenje zagrebačkom timu i smatram da smo to povjerenje opravdali. Miran Vaupotić bio je dirigent, a Krešimir Seletković glazbeni producent cijelog snimanja. Okupili smo zaista vrhunsku ekipu, u čemu je neizostavnu ulogu imao i naš menadžer orkestra Tin Matijević – rekla nam je Ivana Hauser, direktorica Zagrebačkog festivalskog orkestra, kojem je ovo izdanje velika promocija, a već i sada imaju mnogo posla na snimanju albuma i skladbi suvremenih skladatelja iz cijelog svijeta za Parma Recordings.

U Hrvatskoj u rujnu

“Divlja simfonija” će u rujnu biti objavljena i u Hrvatskoj u izdanju VBZ-a, a uz “knjigu kakvu još niste čuli” ići će i besplatna aplikacija koja će uz svako poglavlje i sliku, koju će prepoznati vaš pametni telefon, pokretati odgovarajući glazbeni stavak.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije