Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi nastavak

Otapa se čarolija "Snježnog kraljevstva"

Foto: IMDb
22.11.2019.
u 12:01

U kina diljem svijeta je stigao dugoočekivani nastavak animiranog kino-hita "Snježno kraljevstvo".

Šest dugih godina djeca, a potajno i oni stariji, diljem svijeta su s podjednakim su nestrpljenjem iščekivali nove avanture snježne kraljice Else i njene sestre Anne, simpatičnog Kristoffa i urnebesnog snjegovića Olafa. Napokon, ovog je tjedna "Snježno kraljevstvo 2", nastavak nevjerojatno popularnog Disneyevog animiranog filma, stiglo u kina. Iako je "Snježno kraljevstvo" službeno postalo najutjecajniji film svih vremena (čak su i lutke glavnih junakinja prešišale najpoznatiju svjetsku lutku - Barbie), postojala je bojazan da, kako to obično biva, drugi nastavak neće biti toliko dobar. 

Međutim, "Snježno kraljevstvo 2" pomeo je kina diljem svijeta poput snježne oluje čak i prije no što je prikazano. Već je u pretprodaji srušilo sve rekorde, a ovaj vikend očekuje se da će sveukupna zarada od prodaje ulaznica premašiti 200 milijuna dolara. Ostvare li se predviđanja, ovaj će film biti čak šesti Disneyev film ove godine koji će premašiti milijardu dolara. 

Prvi je nastavak svoju popularnost dijelom dugovao i suludo zaraznoj pjesmi "Let it go" ili kako se u hrvatskoj verziji zove "Pusti sve" i činilo se kako čak nakon šest godina još nikome nije dosadila. Neke će obožavatelje stoga možda razočarati činjenica da u drugom dijelu nema jedne naslovne pjesme, već je glazbenih brojeva nekoliko, a iako su pjevni i sasvim zabavni, original u izvedbi Idine Menzel naprosto je nenadmašiv.

Radnja "Snježnog kraljevstva 2" događa se nekoliko godina nakon završetka prvog filma, u kojem smo gledali kraljicu Arendella Elsu kako se pokušava uhvatiti u koštac sa svojim novootkrivenim čarobnim moćima. Nastavak pak počinje flashbackom na Elsino i Annino djetinjstvo i priču koju su im roditelji kralj Agnarr i kraljica Iduna nekoć pričali prije spavanja. Na dalekom dalekom sjeveru, rekli su im, postoji jedna začarana šuma kojom vladaju četiri duha: zemlja, zrak, vatra i voda. Međutim, nešto se zlokobno dogodilo i u tu šumu više nitko ne može ući niti iz nje izaći. Sada, Elsa čuje neobičan glas koji je doziva iz te šume i odluči se s Annom, Kristoffom, Olafom i sobom Svenom uputiti na putovanje na sjever kako bi riješila misteriju.  

"Snježno kraljevstvo" zbog fokusa je na ženskoj glavnoj junakinji, koja razbija sve stereotipe i k tome nema svog princa (i koliko znamo nikakav ljubavni interes) te činjenice da je to bio prvi Disneyev animirani film koji je režirala žena, u javnosti često bio hvaljen kao moderan i progresivan. Bila je to očito čarobna formula, jer je i u drugom nastavku velik naglasak stavljen na oslanjanje na vlastitu snagu i prijateljske odnose, za razliku od uobičajenih bajkovito romantičnih zapleta. Ipak, ne možemo pobjeći od dojma da drugi dio neće kvalitetom uspjeti nadmašiti svog prethodnika. Film je simpatičan, gledljiv i među klincima će sasvim sigurno ponovno zavladati "Frozen epidemija", no, kako su mnogi kritičari već istaknuli, "Snježno kraljevstvo" lagano se počelo  otapati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije