Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽURITE SE!

Osvojite ulaznice za predstavu Aziz ili svadba koja je spasila Zapad

Aziz ili svadba koja je spasila Zapad
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
12.06.2018.
u 14:04

Predstava se prikazuje u povodu 42. dana satire Fadila Hadžića, u srijedu 13. lipnja 2018. godine u 20 sati.

Predrag Lucić bio je istaknuti hrvatski prozaik i pjesnik, novinar i nakladnik, ali – što je bilo manje poznato - i kazališni redatelj koji je bio odustao od prvotne profesije, ali ne i od kazališta.

Svojim Azizom, duhovitom i mudrom tragikomedijom, koju je sam odredio kao "comédie franchise po motivima Pira malograđana Bertolta Brechta", pozornici se vratio tematizirajući na svoj poznati anarhični način temu različitoga i drugačijega te predrasude i strahove suvremenoga globaliziranog svijeta: prestrašenog ne toliko nepoznanicama što ih to "drugačije" doista donosi koliko našim vlastitim mentalnim klišejima.

Nakon što je Lucić za Aziza Lucić nagrađen Juditom na 63. Splitskom ljetu, vrijeme je i da kazališna publika bude nagrađena adaptacijom ove tragikomedije za izvođenje na kazališnim daskama.

Vecernji.hr ovom je prigodom za svoje čitatelje osigurao 5 x 2 ulaznice za ovu predstavu, a sve što trebate napraviti jest ispuniti obrazac i petero najbržih osvojit će po dvije ulaznice.

Nagradni natječaj traje do srijede, 13. lipnja 2018. godine u 11 sati, a sretne dobitnike objavit ćemo u roku 3 sata od završetka natječaja.

Sretni dobitnici su:

Morana Barać, Zagreb
Marija Žurić, Velika Gorica
Zlatko Ljubić, Zagreb
Ivica Džinić, Zagreb
Dijana Šobota, Zagreb

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije