Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodimo vas na Dane satire

Osvojite ulaznice za 'Dane satire Fadila Hadžića'

Dani satire Fadila Hadžića
10.06.2021.
u 14:08

Započeli su 45. dani satire Fadila Hadžića

Riječ je o jednom od najdugovječnijih međunarodnih festivala specijaliziranog teatra koji promiče najkvalitetnije satirične i komediografske predstave iz Hrvatske i susjednih zemalja.

U sklopu ovogodišnjeg programa Dana satire festivalska publika imat će priliku pogledati čak 14 predstava iz Zagreba, Rijeke, Splita, Beograda, Ljubljane, Banja Luke i Mostara.

Večernji list je zajedno sa festivalom za svoje čitatelje pripremio čak 22x2 ulaznice za 8 nagrađivanih predstava. Sve što trebate napraviti je biti najbrži prst i odabrati predstavu koju želite pogledati u niže navedenom obrascu.

Nedjelja, 16. lipnja, 3x2 ulaznice
Satiričko kazalište Kerempuh: Hrvatski put ka sreći
Bobo Jelčić, 70 min
Hrvatski put ka sreći, autorski projekt redatelja Bobe Jelčića, nesvakidašnja je predstava o emotivnom i svima nama prepoznatljivom vremeplovu kroz veći period hrvatske povijesti. Potraga za srećom kao okosnica predstave započinje početkom prošloga stoljeća, od Austro-Ugarske Monarhije, a završava stvaranjem neovisne Hrvatske. Spomenuta se potraga odvija kroz jednostavnu priču o djevojčici koja odrasta na ovim prostorima, neizbježno okrznuta društvenim okolnostima, baš kao i generacije koje joj prethode, ali i one koje je nasljeđuju.

Utorak, 15. lipnja, 3x2 ulaznice
Dramsko kazalište Gavella: ZAGREB 2020. (dramski koncert)
Filip Šovagović i Dubravko Mihanović, 90 min
U sklopu projekta „Sanjam(o) predstavu“ Gradsko dramsko kazalište Gavella za vrijeme prvog lockdowna počelo je putem društvenih mreža razvijati obrise svoje predstave ZAGREB 2020. koja, u svom konačnom obliku podnaslovljena kao dramski koncert, okuplja niz upečatljivih, autentičnih sudbina naših suvremenika i sugrađana koji se na sve moguće načine pokušavaju nositi s izazovima potpuno sulude 2020. godine. Ona je pak osim pandemije Zagrepčanima donijela i razorni potres i ostavila ih na trenutke gotovo bez riječi licem u lice s nečim što su tek nazivali stvarnošću iako im je više nalikovalo na neki nadrealni paralelni svemir.

Srijeda, 16. lipnja, 3x2 ulaznice
Teatar Exit: Fešta
Josipa Anković i Josip Ledina, 80 min
Josipa i Josip mladi su, dobrostojeći bračni par, godina je 2025.,  na fešti pod maskama, onim istim maskama koje su zbog epidemioloških mjera bile obavezne 2020. na njihovu tadašnjem vjenčanju, sada se slavi njihova peta godišnjica braka. Gosti te fešte upravo su gledatelji koji već samim ulaskom u kazalište postaju njihovi prijatelji, rođaci, kumovi, poznanici ili poslovni partneri, jer ovu predstavu publika nije došla samo gledati, došla je u njoj sudjelovati. Crveni tepih je postavljen, fotoaparati su uključeni i svi postaju dio njihovog novog obiteljskog albuma.

Četvrtak, 17. lipnja, 2x2 ulaznice
Pozorište Jazavac, Banja Luka: Skupština
Ivan Plazibat,  80 min
Banjolučka Skupština suvremena je i vrlo aktualna adaptacija teksta Cristine Clemente Obiteljska skupština koja mehanizme političkog djelovanja preslikava u život jedne obitelji u kojoj se sve odluke donose putem zasjedanja obiteljskog vijeća. Rasporedi kućanskih poslova, dnevni jelovnici ili pak nešto veće obiteljske investicije poput renoviranja sobe na dnevnom su redu svake obiteljske skupštine.

Petak, 18. lipnja, 3x2 ulaznice
ZKM: Dobro je dok umiremo po redu
Aleksandar Švabić, 60 min
Dok vani bjesni oluja i nezaustavljivo pada kiša, sredovječni Janko organizira otvaranje svog novog, luksuznog restorana, krunskog dokaza njegove poslovne potentnosti, koji je brižno i skupocjeno uredila njegova nova djevojka Nikolina. U prvi tren sve djeluje prilično obećavajuće, no ispostavlja se da će Janko ovu večer pamtiti zbog nekih sasvim drugih razloga. Uzvanici će zbog lošeg vremena mahom otkazivati svoj dolazak, njegov se sin prije odlaska u Ameriku neće doći ni pozdraviti, Janko će se morati zauvijek oprostiti od svog oca, a jedina osoba koja će se pojaviti na vratima restorana bit će Jankova bivša žena Elza kojoj, kao i Janku, te večeri odlazi sin jedinac. On pak dok vani nezaustavljivo pada kiša, ne napušta samo svoje roditelje, nego i svoju djevojku Luciju. Večer slavlja novog poslovnog uspjeha tako vrlo brzo postaje večer rekapitulacije života, ne samo Jankova – to postaje večer izgubljenih iluzija, naplaćivanja loših odluka i konačnog rasapa.

Subota, 19. lipnja, 3x2 ulaznice
HNK Split: Laponija
Nenni Delmestre, 75 min
Suvremeni tekst Cristine Clemente i Marca Angeleta lucidna je komedija o jednoj blagdanskoj večeri koja kreće u potpuno pogrešnom smjeru, a pripada onome što često nazivamo dobro skrojenim komadima. Adaptacija Nenni Delmestre dodatno ga približava hrvatskoj publici jer katalonski bračni par, koji odlazi u Finsku na božićne blagdane, pretvara u dalmatinski.

Srijeda, 23. lipnja, 2x2 ulaznice
HNK Rijeka: Gospođa ministarka
Tatjana mandić Rigonat, 120 min
Kultna komedija Gospođa ministarka Branislava Nušića, jednog od najplodnijih i najpoznatijih srpskih komediografa, već godinama ne silazi s repertoara mnogih kazališta u regiji. Događa se to jer je njezina aktualnost bezvremenska, jer nepogrešivo secira provincijalni mentalitet i opću malograđanštinu kojih se svakodnevno spremno odričemo, ali ih ipak istovremeno svakodnevno i živimo.

Četvrtak, 24. lipnja, 3x2 ulaznice
HNK Zagreb: Znaš ti tko sam ja
Ivan Penović, 100 min
Autorski projekt Ivana Penovića Znaš ti tko sam ja originalan je i lucidan spoj stand upa, seminarskog izlaganja, tv showa i dramske predstave u kojem se dokumentarne činjenice miješaju s izmišljenim fikcijama, a povijesni likovi s onim literarnim. Priča se vrti oko stvarnih povijesnih ličnosti, braće Zaninović, vrhunskim prevarantima, žmuklerima od prije dvjesto godina, kako ih sam opisuje autor koji u furioznom tempu putuju kroz vrijeme i prostor, provlačeći se kroz različite situacije upravo zahvaljujući svom istreniranom žmuklerstvu koje pak uključuje sve vrste laganja i muljanja.

Fill out my online form.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije