Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga domino

Oslobodite umjetnika u sebi i napravite svoj kućni performans

08.04.2020.
u 09:47

Udruga Domino na društvenim mrežama objavljivat će recepte za performans šestero umjetnika i umjetnica. Ostanite doma i oslobodite umjetnika u sebi!

U ovo nestvarno vrijeme katastrofa, Domino je pozvao 6 umjetnika i umjetnica: Milijanu Babić, Josipu Bubaš, Igora Grubića, Brunu Isakovića, Vedranu Klepicu i Vesnu Mačković da naprave upute za kućne performanse za širu građansku uporabu.

Ideja kućnih performansa počiva u tezi da u svakome od nas leži umjetnik (trenutno u izolaciji), ali i ukazuje na važnost kulture za psiho-fizičko zdravlje ljudi - kako sada u ovim ekstremnim uvjetima, tako i uvijek.

Svakih nekoliko dana na društvenim mrežama udruge Domino bit će objavljene po jedne
upute za izradu kućnog performansa prema recepturi suvremenih hrvatskih umjetnika. Pisane upute daju jasne korake što i kako činiti, a sudjelovati mogu svi.

Svoje izvedbe dokumentirajte (foto/video) i objavite (FB/IG), označite Domino i #kucniperformans. Ostanite doma i oslobodite umjetnika u sebi!

Prvi #kucniperformans pod nazivom Izbjegavanje kratkog spoja osmislila je Milijana Babić. Umjetnički rad Milijane Babić zasniva se na performativnoj umjetničkoj praksi i često razvija u smjeru kontekstualno specifičnih dugotrajnih akcija u javnom prostoru. Tematski se fokusira kroz propitivanje vlastite pozicije žene i umjetnice u neposrednom životnom okruženju. Živi i radi u Rijeci, a na umjetničkoj je sceni prisutna dvadesetak godina.

Upute za #kucniperformans Izbjegavanje kratkog spoja Milijane Babić nalaze se ovdje.

Upute za druge performanse pratite na Facebook stranici Domina i na webu www.thisisadominoproject.org

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije