Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"The Last of Us"

Oscar joj je za dlaku izmakao, ali režirat će seriju prema najboljoj igri u povijesti

28.04.2021.
u 11:02

HBO je angažirao Jasmilu Žbanić da uz bok Aliju Abbasiju režira seriju "The Last of Us" nastalu prema omiljenoj videoigri.

U svijetu filma, Oscari su globalno najveće dostignuće. U svijetu videoigara, to su nagrade u rasponu od BAFTA-e do Game Developers Choice Awards, od kojih je igra “The Last of Us” osvojila gotovo sve. Štoviše, radi se o igri koja je proglašena najboljom u povijesti, a iznimne kritike dobio je i njezin nedavni nastavak.

Zašto to spominjemo u kontekstu Oscara? Jer su se obje teme spojile u karijernom putu bosanske redateljice Jasmile Žbanić, kojoj je početkom tjedna za dlaku izmakao itekako zasluženi Oscar za film “Quo vadis, Aida?”, da bi gotovo isti dan televizijska kuća HBO objavila da će upravo Žbanić režirati novu visokobudžetnu TV seriju temeljenu na omiljenoj igri!

Prema informacijama koje je ekskluzivno objavio specijalizirani časopis Variety, uz Jasmilu Žbanić seriju će režirati Ali Abbasi, redatelj poznat po filmu “Border”, a scenarij i izvršnu produkciju priprema tvorac serije “Černobil”, Craig Mazin.

Prva igra “Last of Us” izašla je 2013. godine kao PlayStationova ekskluziva i odmah je pomela konkurenciju sjajnom karakterizacijom likova te izrazito razrađenom pričom smještenom u postapokaliptični svijet kojim vladaju zombiji. Osjećaj je, složili smo se svi, bio kao da smo dijelom nekog filma, a ne otuđeni igrači još jedne zombi pucačine. Posebnu privrženost osjećali smo prema glavnom liku Ellie, djevojčici koja krije tajnu oporavka svijeta, a štiti je Joel, jedan od preživjelih čija je uloga djevojčicu sigurno dopremiti do instituta koji pokušava istrijebiti infekciju.

Dugoočekivani nastavak izašao je prošle godine i iznova osvojio većinu nagrada, a HBO je najavom nove serije bacio fanove u trans. Od Jasmile Žbanić ponovno se mnogo očekuje, pogotovo imajući na umu da je “The Last of Us” mnogima važniji i od Oscara!

Komentara 1

OB
Oblivion
11:39 28.04.2021.

Najbolja igra u povijesti!!! Evo kakav naslov osvane kad kamenjar dobije pristup internetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije