Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gostovanje

Orkestar duge tradicije s mladom nadom

olga03
arhiva
14.04.2010.
u 16:02

Najstariji švicarski orkestar i vjerojatno najstariji ansambl te vrste u svijetu predstavit će se prvi put u Zagrebu u programu "Lisinki subotom".

Orkestar glazbenog kolegija iz Winterthura, koji je osnovala skupina glazbenih entuzijasta u 17. stoljeću, najstariji je švicarski orkestar i vjerojatno jedan od najstarijih u svijetu. Zagrebačkoj publici Lisinskog subotom prvi će se put predstaviti pod vodstvom dirigenta Gabriela Chmure, rođenog u Wroclavu 1946. godine, a odraslog u Izraelu.

Njegova je karijera počela blistati kada je 1971. godine pobijedio na prvom natjecanju Herberta von Karajana i od tada dirigira uglednim orkestrima u svijetu, a njegova snimka Schubertova ortorija Lazarus za Deutsche Gramohone osvojila je Grand Prix de Disque Mondial de Montreux. Oni sviraju Goetza i Beethovena i kao pažljivi gosti Lisinskog.

U središnjici koncertne večeri u Chopinovoj godini solističku dionicu njegova Klavirskog koncerta u f-molu svira Olga Scheps (1986.), pijanistička zvijezda u usponu. Još sa 12 godina zapažena je kao pobjednica natjecanja Jugend musiziert, danas snima ekskluzivno za Sony Classical, a osobito je zapažen njezin novi CD sa Chopinovim djelima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije