Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pERFORACIJE

Opori tekst Ivane Sajko "o ratu i moru" u bivšoj tvornici Medike

'29.09.2009., zagreb, predstava rio bar u sklopu dogadjanja perforacije odrazana je u prostorima bivse tvornice medika u pierottijevoj ulici. Snimio Luka Klun/VLM'
'Luka Klun/VLM'
29.09.2009.
u 14:50

Prozu Ivane Sajko u produkciji Centra za kulturnu dekontaminaciju režirao je Bojan Đorđev kao nijemi dijalog gledatelja i pet uvjerljivih glumica

Novopečeni festival Perforacije, koji ne pati od siromašnog programa u izvrsno odabranom prostoru bivše tvornice Medika usred Zagreba, ugostio je beogradsku kazališnu verziju romana Ivane Sajko "Rio Bar".

U produkciji Centra za kulturnu dekontaminaciju režiser Bojan Đorđev osmislio je opori tekst Ivane Sajko "o ratu i moru" kao nijemi dijalog gledatelja i pet uvjerljivih glumica.

Iz antiratne, kvalitetne i dokumentarističke proze koja ne štedi ama baš nikoga redatelj je uz dramaturginju Anu Vujanović izvukao pet epizoda od kojih je najpotresnija ona naslovljena "Zdravo Marijo". Predstava je to koja gledatelje pretvara ne samo u komentatore nego i svjedoke ratnih užasa, pa i Oluje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije