Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko priznanje

Operna pjevačica Diana Haller dobila titulu komorne pjevačice u Stuttgartu

Goran Kovacic/pixsell
14.10.2021.
u 11:28

Riječka mezzosopranistica dugogodišnja je članica Državne opere u Stuttgartu i počasna članica riječke Opere. Titulu komorne pjevačice uručila joj je državna tajnica pokrajine Baden-Wurttemberg Petra Olschowski

Riječka mezzosopranistica bogate međunarodne karijere i dugogodišnja članica Državne opere u Stuttgartu te počasna članica riječke Opere Diana Haller dobila je počasnu titulu komorne pjevačice, kako piše u izvješću iz riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca. 

Diana Haller je dobilatitulu komorne pjevačice njemačke pokrajine Baden-Württemberg, a uručila joj ju je državna tajnica Petra Olschowski.

"Rijetko kada sam vidio umjetnicu koju, osim izvanrednih pjevačkih kvaliteta, krasi toliko sveobuhvatno zanimanje i posvećenost interesima operne umjetnosti", kazao je o Diani Haller direktor Opere Nacionalnog kazališta Mannheim Albrecht Puhlmann, koji je između 2006. i 2011. godine vodio Državnu operu u Stuttgartu. Istom prigodom počasna titula dodijeljena je i njenom kolegi, poljskom basu Adamu Palki.

Diana Haller je 2010. postala članicom Opere u Stuttgartu, gdje je zablistala kao Angelina u Rossinijevoj operi „Pepeljuga“, za koju ju je njemački časopis Opernwelt proglasio mladom pjevačicom godine. Od tada niže uspjehe nastupajući u sve većim i zahtjevnijim ulogama na zapadnoeuropskim opernim i koncertnim pozornicama te festivalima (Salzburger Festspiele (uz Annu Netrebko i Placida Dominga), Operahaus Bonn, Semperoper Dresden, Händel festivalu u Londonu, Concertgebouw Amsterdam, Opernhaus Zürich, Maggio Musicale Fiorentino, Firenze...).

Njujorški Metropolitan angažirao ju je kao prvu zamjenu slavnoj Joyce DiDonato u Rossinijevoj „Pepeljugi“. Na pozornici milanske Scale debitirala je u ulozi Altichiare u operi „Francesca da Rimini“.

Svoj debi u riječkom „Zajcu“ ostvarila je Gala koncertom 2015., a operni debi u rodnom gradu ulogom Julija Cezara u Händelovoj operi „Julije Cezar u Egiptu”. Nastupila je i u koncernoj izvedbi Gounodovog „Fausta“, recitalu „Španjolske strasti”, te bila  nezaboravna Adalgise u Bellinijevoj „Normi“. Nastupila je i na koncertu riječkih opernih solista „Nessun dorma“.

Ove je godine nastupila na Opera Gala koncertu u okviru Ljetne klasike, festivala riječke Opere u pulskoj Areni i Festivalu Riječkog simfonijskog orkestra na Trgu Riječke rezolucije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije