Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam knjiga

Olja Savičević Ivančević predstavila "Adio, kauboju"

Olja Savičević Ivaničević
Marijana Dokoza
13.10.2011.
u 14:48

Publika u Frankfurtu upoznala je dalmatinski vestern mlade književnice u izdanju Algoritma

Trećeg dana 63. Međunarodnog sajma knjiga, koji je u utorak navečer u Frankfurtu u nazočnosti njemačkog ministra vanjskih poslova Guida Westerwellea, islandskog predsjednika Olafura Ragnara Rimssona, autora Arnaldura Indridasona i Gudrun Eve Minervudottir otvorio direktor sajma Jürgen Boss, na hrvatskom štandu u paviljonu 5.1 predstavljena je knjiga Olje Savičević Ivančević "Adio, kauboju". Dalmatinski vestern koji govori o odnosu tri kaubojke prvi je autoričin roman i izašao je u izdanju Algoritma. Roman je dobio izuzetno dobre kritike, ali i najunosniju hrvatsku književnu nagradu koju Tportal dodjeljuje za ponajbolji roman sezone. Splitska je autorica za ovaj roman dobila 100.000 kuna.

Nakon predstavljanja Oljine knjige na hrvatskom štandu upriličena je zabava na kojoj su se susreli inozemni urednici i izdavači koji su objavljivali djela naših pisaca.

Sajam knjiga do nedjelje će predstaviti oko 7400 izlagača iz 110 zemalja svijeta, a među više od 3000 različitih događanja jest i dolazak hollywoodske zvijezde Ruperta Everetta, koji će govoriti o 30 godina dugoj karijeri te o svome najnovijem filmu "The Happy Prince“. Zemlja partner je Island, a predstavlja se pod motom Čudesni Island. Među njegovih 40 autora koji su došli na sajam jesu i popularni islandski književnici Ragnar Axelsson, Kristín Marja Baldursdóttir, Runa Bergmann, Thráinn Bertelsson i Bergsveinn Birgisson.

Hrvatsku predstavljaju tri štanda. Nacionalni štand koji će predstaviti 35 hrvatskih nakladnika, drugi na kojemu će svoja izdanja predstaviti Algoritam, V.B.Z., Profil, Verbum, Školska knjiga, Naša djeca i Kršćanska sadašnjost te treći na kojemu su izložene knjige hrvatskih pisaca za djecu i mlade.

 

Komentara 1

MA
marinka
00:49 14.10.2011.

Trenutno najtalentiranija, ostace da svjedoci. Kroz 30, 40 godina, tko ce se sjecati Jadranki, Selebajki, Karamarkova, Miljenka, Niveski i Doloreski, i inih... Mozda i jos netko, ali Olja ce zasigurno prezivjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije