Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protest

Oliver Frljić sa studentima pisao partizansku poeziju po Trgu RH

Oliver Frljić
Foto: Damir Žižić/Kultura promjene
08.09.2017.
u 20:46

Redatelj je želio skrenuti pozornost javnosti na pokušaje da se stvori novo kolektivno sjećanje koja nema mnogo veze s povijesnim faktima

Redatelj Oliver Frljić s mladim je polaznicima svoje umjetničke radionice u organizaciji Ganz novog festivala danas izveo akciju ispisivanja antifašističke poezije Branka Ćopića, Ivana Gorana Kovačića i Ljubice Ivošević Dimitrove na novopečenom Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu.

– Akcija je napravljena u kontekstu rapidnog historijskog revizionizma i fašizacije Hrvatske. Promjena naziva Trga maršala Tita prilog je tome. Antifašističkom poezijom htjeli smo progovoriti o kulturi sjećanja i pokušaju da se stvori jedna druga vrsta sjećanja koja nema previše veze s povijesnim faktima, da se napravi jedna vrsta ideološke ekvivalencije između antifašizma i nacifašizma – objasnio je Frljić.     

Oliver Frljić
1/6

Komentara 36

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
20:58 08.09.2017.

Što ne ide u Beograd pisati, tamo su mu braća po krvi i uvjerenju mržnje prema Hrvatskoj.

BE
BeroII
21:16 08.09.2017.

belottototo, stara narodna poslovica kaže: što u govno više diraš ono više smrdi.

Avatar KalebJosua
KalebJosua
21:00 08.09.2017.

Frljic misli da su provokacija I umjetnost istovjetni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije