Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"nema spavanja"

Održan koncert riječke Opere "Nessun dorma", publika oduševljena

Foto: HNK Ivana pl. Zajca
1/7
24.07.2020.
u 15:06

Na Trgu Riječke rezolucije održan je koncert "Nessun dorma” riječke Opere, uz Riječki operni zbor i Riječki simfonijski orkestar.

Samo nekoliko koraka od Korza, na Trgu Riječke rezolucije održan je koncert "Nessun dorma” za koji se tražila ulaznica više. Ugodnu ljetnu večer pred rasprodanim gledalištem, ispunile su najpoznatije melodije iz opera Verdija, Mozarta, Donizettija, Saint-Saënsa, Puccinija, Mascagnija, a interpretirala ih je solistička krema riječke Opere, uz Riječki operni zbor i Riječki simfonijski orkestar, a sve vođeno dirigentskom rukom Beatrice Venezi.

Naslovnu skladbu "Nessun dorma” ovoga puta publika je čula u izvedbi dvojice tenora, Aljaža Farasina i Domagoja Dorotića. Publika nije mogla suzdržati emocije i pljesak koji se prolomio Trgom u trenutku vrhunca skladbe uz koju sve građane Rijeke veže posebno sjećanje na nogometni uspjeh.

Da je publika bila iznimno zadovoljna, svjedoče i komentari gledatelja: 

"Željni smo ovakvih koncerata, baš smo uživali. Zaista nema ljepšeg nego kad slušate uživo ovakav koncert u središtu Europske prijestolnice kulture. Vrhunski doživljaj. Divan je osjećaj kada je pred vama orkestar, zbor i solisti, zapuhne vas vjetrić, iznad vas prelijeću galebovi, čujete zvuk grada, jednostavno ništa vam ne smeta uz takve izvođače... poseban doživljaj".

"Puna iskrene miline je izvedba Anamarije Knego i Aljaža Farasina. I inače se na interpretacije njih dvoje uvijek “rastopim".

Ne spava se ni u subotu kada slijedi drugi koncert s ponešto drugačijim programom! "Nessun dorma 2” na istom mjestu u isto vrijeme s istim izvođačima 25. srpnja! Ostalo je svega nekoliko ulaznica jer naknadno je zbog velikog interesa publike dodano još nekoliko stolica. Na drugom koncertu moći će se čuti arije i dueti koji će najaviti nove naslove na opernom repertoaru sljedeće sezone, Verdijeve “Aidu” i “Don Carla” te Puccinijevu “Turandot”.

Subotnjem koncertu prethodi predstavljanje međunarodnog izdanja CD-a “Nikola Šubić Zrinjski” u izvedbi Opere HNK Ivana pl. Zajca na Trgu Riječke rezolucije u 19. 30 sati na kojemu će sudjelovati povjesničarka glazbe i glazbena kritičarka Bosiljka Perić Kempf, te dirigent i solisti čija je izvedba i zabilježena na CD-u: Ville Matvejeff, Kristina Kolar, Robert Kolar, Anamarija Knego i Aljaž Farasin. 

Komentara 1

MA
Matrix5
21:41 04.08.2020.

Nek su bar odusevljeni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije