Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Međunarodni dječji festival u Šibeniku u 59. izdanju

Prošlogodišnji Međunarodni dječji festival
PR
Autor
PR članak
17.06.2019.
u 17:28

Dio radioničkog programa započeo je danas, a među njima i one koje su izazvale pravu pomutnju, a Travčić ne skriva da dio zasluga pripada činjenici da su ove godine roditelji djecu mogli upisati preko online upisa.

Radionički program, dugogodišnja perjanica Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, nije hit samo među djecom, već i umjetnicima. Da je tomu tako posebno se pokazalo na ovogodišnjem 59. MDF-u koji je za gotovo tisuću djece pripremio preko 40 različitih radionica i čak 99 posto njih bilo je popunjeno već prvog dana upisa.

Tomu je svakako doprinijela i novost u programu, odnosno mogućnost internetskog upisa u željenu radionicu. Brojne se novosti vežu za radionički program, a sve počinje novim imenom na čelu ovog dijela Međunarodnog dječjeg festivala, kustosicom Muzeja grada Šibenika, Anitom Travčić. Sport, izrada nakita, istraživanje svemira, crtanje, ekologija, gluma, šivanje samo su dio priče koje se krije iza radioničkog programa koji je za ovu godinu pripremila mlada i talentirana, Anita Travčić koja ne skriva oduševljenje da je upravo ona pozvana nastaviti razvijati ovaj dio programa Međunarodnog dječjeg programa u Šibeniku, kao nasljednica brojnih kulturnih djelatnika koji su to radili prije nje.

-To mi je velika čast. Nakon što su mi ponudili da se bavim ovim programom, bila sam iznenađena, ali odlučila sam pokušati i krenuti u avanturu. Osobno se bavim raznim ručnim radovima, prate me te radionice kroz život pa pokušavam to svoje znanje i iskustvo koje imam prenijeti na Festival. Dijete u meni se razigralo i sve što me automatski asocira da bih voljela raditi da sam ponovno dijete, nastojim donijeti u program. Naravno da ima prostora za mijenjati, širiti, a to ćemo s kroz naredne godine raditi – svake godne biti sve bolji- najavila je Travčić.

Dio radioničkog programa započeo je danas, a među njima i one koje su izazvale pravu pomutnju, a Travčić ne skriva da dio zasluga pripada činjenici da su ove godine roditelji djecu mogli upisati preko online upisa.

- Mislim da je veliki udio dao taj online upisi koji omogućava i brže prijave i da ljudi koji nisu iz Šibenika nego iz Zagreba ili bilo gdje u Hrvatskoj upišu svoju djecu. Neke radionice su se zaista istaknule odmah na početku upisa, to je istina. Na primjer Jupi beba, Istraživači svemira. Za te je radionice postojalo zaista veliko zanimanje i to shvaćamo kao dobar feedback što djecu zanima i u koje radionice roditelji najviše upisuju djecu pa ćemo poraditi na tome da u skladu s tim organiziramo radionice- pojasnila je Travčić.

Zbog online upisa, brojna djeca iz drugih gradova u županiji i bilo gdje iz Hrvatske ovih dana uživaju na odabranim radionicama, a to vrijedi i za inozemne goste, posjetitelje Krešimirovog grada koji su svoj dom daleko od rodne kuće od 15. do 29. lipnja pronašli u Amadria parku gdje su smješteni i broji gosti Festivala jer najbolji zaslužuju najbolje. A među voditeljima radionica zaista jesu najbolji. Tako radionicu izrade nakita "Yayino gnijezdo" vodi poznata hrvatska glazbenica i umjetnica, Jadranka Ivaniš Yaya.

- Što se tiče radioničkog programa, zastupljene su sve dobne skupine, od najmlađih do najstarijih. Ono što je bitno za istaknuti da su s nama ove godine velika umjetnička imena poput Yaye iz Jinxa, Denisa Kraškovića, našeg poznatog akademskog kipara, Melinde Šefčić koja će s polaznicama radionice oslikavati mural na šibenskom autobusnom kolodvoru. Zatim Lana Stojičević. Vratili smo se i nekim starim zanimanjima pa imamo tekstilnu i drvodjelsku radionicu. Proširili smo i pokrili širok spektar pa vjerujem da će djeca biti zadovoljna i da će se zabaviti. I da ne zaboravim radionicu Jupi beba za mame i bebe do 12 mjeseci koja je izazvala pravi boom te je u samo par minuta od početka upisa bila popunjena- istaknula je Anita Travčić.

Kad se priča o radioničkom programu 59. Međunarodnog dječjeg festivala nezaobilazni su inozemni voditelji radionica kojih ne nedostaje ni ove godine. Likovnu radionicu SUMI vodi poznata japanska umjetnica i voditeljica umjetničke škole Abiko, Akiko Suzuki. Radionicu izrade suvenira od mora vodi crnogorska likovna umjetnica Nataša Strugar dok poznati talijanski ilustrator, Giuseppe Braghiroli, vodi likovnu radionicu "Moja umjetnička knjiga", a tu je i Monica Monachesi, također ilustratorica iz Italije, koja vodi likovnu radionicu "Između lica i maske".

59. Međunarodni dječji festivala u Šibeniku donosi preko 40 radioničkih programa, ali i pregršt kazališnih izvedbi na otvorenim i zatvorenim pozornicama diljem grada uz podršku Hrvatske turističke zajednice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?