Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Perforacije

Od jake Sanje Mitrović do neočekivanog Luke Dragića

Sanja Mitrović
Perforacije - Sanja Mitrović
12.10.2010.
u 15:30

Uz performanse tematski posvećene ekologiji i revoluciji, zanimljiv je dvodnevni simpozij o kulturnom menadžmentu.

U subotu izvedbom predstave "Cefas" D. B. Indoša i Tanje Vrvilo u Rijeci počinju druge Perforacije, tjedan izvedbenih umjetnosti koji se u ponedjeljak 18. listopada seli u Zagreb, a 23. produljuje prema Dubrovniku.

Među 25 izvedbi u tri grada, koje odreda potpisuju angažirani autori iz regije, ističu se gostovanja Sanje Mitrović s dokuperformansom "Will You Ever Be Happy Again?", zatim "Predstaviti sjećanja" Makedonca s američkom adresom Igora Josifova te zajednički projekt beogradskog Ateljea 212 i naših Bacača sjenki "®evolucija: Master Class".

Među domaćim performerima koji privlače pozornost tu su sveprisutni Siniša Labrović i Slaven Tolj, koji će uz petoricu mladih kulturnjaka iz Hrvatske i Makedonije, a među kojima su i (pomalo neočekivano) glumac Luka Dragić te bivši gay aktivist Danijel Šurjan, održati noć performansa u Medici.

Uz izvedbe posvećene temama ekologije i revolucije, zanimljiv je i dvodnevni simpozij o kulturnom menadžmentu koji će u MSU održati Michael M. Kaiser i David Kitto iz J. F. Kennedy Centra za izvedbene umjetnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije