Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najviša državna nagrada

Objavljeni dobitnici Nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja

Valentina Fijačko Kobić dobitnica je godišnje nagrade za područje glazbe
Luka Stanzl/Pixsell
12.05.2021.
u 11:34

Ministarstvo kulture i medija objavilo je u utorak imena dobitnika Nagrade Vladimir Nazor, najviše državne nagrade na području kulture i umjetnosti, koja se dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja u kategorijama godišnje nagrade i nagrade za životno djelo.

Dobitnici nagrada za životno djelo su Dubravka Oraić Tolić za književnost, Sretna Meštrović za glazbu, Branko Ivanda za filmsku umjetnost, Branka Cvitković za kazališnu umjetnost, Juraj Dobrović za likovne i primijenjene umjetnosti te Vinko Uhlik za arhitekturu i urbanizam.

Godišnja nagrada za područje književnosti dodijeljena je Marku Greguru za roman "Vošicki".

Valentina Fijačko Kobić dobitnica je godišnje nagrade na području glazbe za operne i koncertne nastupe u 2020. godini.

Na području filmske umjetnosti godišnja nagrada dodijeljena je Danilu Šerbedžiji za film "Tereza 37".

Doris Kukuljica dobitnica je godišnje nagrade za kazališnu umjetnost za ulogu Elze u drami# Dobro je dok umiremo po redu" Ivora Martinića, u režiji Aleksandra Švabića i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih.

Godišnja nagrada za likovne i primijenjene umjetnosti dodijeljena je Zlatku Kopljaru za izložbu "Tenebroso" u Gradskom muzeju u Varaždinu te postavljanje skulpture K19 na Šetalište Vatroslava Jagića u Varaždinu.

Tin Sven Franić, Vanja Rister i Ana Martinčić Vareško dobitnici su godišnje nagrade na području arhitekture i urbanizma za Kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku

Odluku o dobitnicima nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u 2020. godini u šest umjetničkih područja donio je Odbor Nagrade Vladimir Nazor pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici održanoj 7. svibnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije