Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
književna nagrada

Pročitajte najgore opise seksa nominirane za nagradu od koje svi strepe

28.11.2019.
u 11:03

Britanski časopis Literary Review objavio je pisce nominirane za nagradu od koje svi strepe: nagradu "Bad sex" za najgoru scenu seksa u književnom djelu.

Časopis Literary Review objavio je nominirane pisce za "nagradu od koje svi strepe", njihovu godišnju "Bad sex in fiction" nagradu za najgoru scenu seksa u nekom književnom djelu, prenosi Guardian. Urednik Auberon Waugh i kritičarka Rhoda Koenig započeli su ovu vrckastu tradiciju još 1933. godine kako bi nagradili pisce koji su napisali najgore, najčudnije i najbizarnije opise seksa u svojim romanima. 

Ove godine u utrci za nagradu su knjige "The River Capture" hvaljene autorice Mary Costello, "The Office of Gardens and Ponds" nagrađivanog francuskog pisca Didiera Decoina, "City of Girls" Elizabeth Gilbert, "Pax" Johna Harveya i "The Electric Hotel" Dominica Smitha.

Budući da navedena djela nažalost još nisu prevedena na hrvatski jezik, nekoliko ćemo odlomaka kojima su zaslužili nominacije prenijeti u slobodnom prijevodu. 

U obrazloženju nominacije spisateljice Mary Costello, urednici su naveli sljedeći pasus: "Preklinjala ga je da uđe dublje i ne strahujući više da će je ozlijediti, on je ušao duboko u njen um i tijelo, među natrpane šupljine njenih organa, pored kontura njenih pluća i jetre i prošavši pored njenog srca, osjetio njeno savršenstvo". 

Nekoliko loših scena napisao je Didier Decoin, no ističe se jedna u kojoj opisuje ženu koja se dirajući međunožje muškarca "osjeća kao da rukuje malim majmunom koji je skvrčio svoje šape". 

Elizabeth Gilbert se pak osramotila sljedećim: "Vrištala sam kao da me gazi vlak, a njegova dugačka ruka protezala se ponovno da mi začepi usta i ja sam je zagrizla kao što ranjeni vojnik grize metak". 

Žiri je svoje odluke objasnio time da navedeni pasusi padaju u tipične zamke lošeg pisanja seks scena, posebice zbog pretjeranog korištenja metafora, prekompliciranih opisa i preuveličavanja. 

Pobjednik ove neobične nagrade će biti proglašen 2. prosinca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije