Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"ponoćno sunce"

Objavljen novi nastavak Sumrak sage, leti s polica i rastura top ljestvice

Foto: IMDb
04.08.2020.
u 16:28

Objavljen je peti i najnoviji nastavak "Sumrak" sage, "Ponoćno sunce".

Prije dvanaest godina na internet je "iscurio" dio romana "Ponoćno sunce" Stephanie Meyer, autorice megapopularne "Sumrak" sage o ljubavi smrtnice Belle Swan i vampira vegetarijanca Edwarda Cullena. 

Nakon četiri nastavka, "Sumrak", "Mladi mjesec", "Pomrčina" i "Praskozorje", peta knjiga trebala je radnju prve knjige ispričati iz Edwardove perspektive. No, Meyer je razočarana krađom dijela njene knjige, odlučila nikada je ne objaviti. 

- Ovo je ogromna povreda mojih autorskih prava, ali i mene kao osobe - rekla je tada Meyer.

Na veliko oduševljenje vjernih obožavatelja, ove godine Meyer je ipak odlučila izdati peti nastavak, koji je svjetlo dana ugledao u utorak 4. kolovoza. A iako je knjiga vani manje od 24 sata, već je na vrhu Amazon UK ljestvice, a izdavači su pripremili milijunske naklade. 

- Obožavatelji su godinama ranije pročitali nekoliko poglavlja i jedva su dočekali još. Sada, gotovo desetljeće nakon, mogu čuti cijelu Edwardovu priču. U vremenu kada su se knjižare tek počele ponovno otvarati, nadamo se da će im ova knjiga biti od velikog značaja - rekao je izdavač James Gurbutt. 

Stephanie Meyer je u intervjuu za New York Times priznala i zašto joj je trebalo toliko dugo da dovrši ovu priču. 

- Ova knjiga je, iskreno, bila naporna za napisati i nisam uživala u tom procesu. Napravila sam to za Edwarda. Mislim da će ljude iznenaditi jedan aspekt priče: Edward je jako tjeskoban lik. Pišući iz njegove perspektive mene je činilo tjeskobnom i to je jedan od razloga zašto je bilo tako teško. Doima se vrlo samouvjereno, ali Bella ga na kraju dokrajči - rekla je. 

Komentara 1

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
17:45 04.08.2020.

Svi vegeterijanci su tjeskobni, a di ne bi "vampir vegeterijanac"! Mislim, šta se tu ima pojest između obroka ili dok gledaš film 😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije