Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo kulture

Objavljen Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

ministarstvo kulture
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
25.05.2020.
u 12:10

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva na koji se mogu prijaviti skladatelji ili skupine skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2019., a za koje nisu primili autorsku naknadu.

Kako je objavljeno na mrežnim stranicama Ministarstva, skladbe se prijavljuju u kategorijama glazbeno-scenska djela, orkestralna djela, vokalno-instrumentalna djela (velike forme), komorna djela, solistička djela, zborska djela a cappella ili u pratnji manjeg ansambla, te elektronička djela.

Prijavi se obvezno prilaže partitura (digitalni zapis za elektroničke i multimedijalne skladbe), izjava o godini nastanka i trajanju djela, izjava o kategoriji u kojoj se djelo prijavljuje, te izjava da za prijavljeno djelo nije primljena autorska naknada.

Jedan skladatelj ili skupina skladatelja mogu prijaviti najviše dvije skladbe, a pravo prijave na temelju ovoga Poziva imaju državljani Republike Hrvatske. Skladatelji dostavljaju radnu snimku skladbe ako je posjeduju.

Prijavljene skladbe ocjenjuje Stručno povjerenstvo. U svakoj kategoriji iz točke II. moguće je dodijeliti više poticajnih iznosa. Nedovršene skladbe, djela didaktičke naravi, skladbe u žanru zabavne glazbe, studentski/učenički radovi, fragmenti djela, obrade/aranžmani te prijave koje se dostave izvan natječajnoga roka neće se razmatrati.

Rok za podnošenje prijava je 20 dana od objave u sredstvima javnoga priopćavanja, a šalje se preporučeno na adresu: Ministarstvo kulture, Zagreb, Runjaninova 2, s naznakom "Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva". Partiture i materijali se ne vraćaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije