Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi projekt Montažstroja

O bolnici u blatu na radionici Nedovršeni

 Trebala je biti najmodernija bolnica, a danas je tek ruina
Foto: Borna Filić/PIXSELL
05.06.2015.
u 14:36

Umjesto da postane simbol napretka, bolnica koja je (na malim) samodoprinosima građana sagrađena do pola i prepuštena propadanju postala je simbol propasti javnog dobra i javnog interesa

Trebala je to biti najmodernija bolnica u ovom dijelu Europe, a danas je ruglo u blatu na kraju grada, polugrađevina koja desetljećima propada. No uskoro će Sveučilišna bolnica u Zagrebu biti “glavni junak” novog projekta Montažstroja, nazvanog “Nedovršeni”.

Svi zainteresirani, a posebno oni koji se zanimaju za probleme zdravstvenog sustava, urbanizma i borbe za javno dobro, pozvani su na petodnevnu edukativno-izvedbenu radionicu. Ona će se održati od 15. do 19. lipnja u Pogonu Jedinstvo (Trnjanski nasip bb), a svi koji budu u njoj aktivno sudjelovali, pridonijet će “obdukciji” propalog projekta nikada sagrađene Sveučilišne bolnice. Organizatori nikada završenu bolnicu koriste kao simbol. Umjesto da postane simbol napretka, bolnica koja je (na malim) samodoprinosima građana sagrađena do pola i prepuštena propadanju postala je simbol propasti javnog dobra i javnog interesa.

Stoga oni svima poručuju da za sudjelovanje nisu važne godine, jeste li studenti ili istraživači, liječnici ili arhitekti, urbanisti ili umjetnici, zaposleni ili nezaposleni... Svi koji žele sudjelovati prijaviti se mogu na e-mail masa.zamljacanec@montazstroj.hr ili na telefonski broj 099 88 10101 do 10. lipnja 2015. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije