Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjiga

Novi se Bauerov roman predstavlja najprije na Frankfurtskom sajmu

Ludwig Bauer
Pixsell
06.10.2010.
u 13:06

“Zavčaj, zaborav” u izdanju Frakture dosad je najopsežnije djelo poznatoga sisačkog pisca Ludwiga Bauera.

Svojevrsni raritet predstavlja činjenica da se najnoviji roman Ludwiga Bauera prvi put predstavlja na Frankfurtskom sajmu knjiga, odnosno prije nego što ga je imala prilike vidjeti hrvatska publika. Riječ je o romanu “Zavčaj, zaborav” u izdanju Frakture.

Svojim predhodnim knjigama, mišljenje je kritičara, Bauer je stekao ugled kao “najsnažnije i najinventivnije pero suvremenoga povijesnog romana”. Tako se i posljednji roman nadovezuje na ostale novopovijesne romane - s karakterističnim glavnim junakom njemačkoga podrijetla te kritički oslikanom povijesti druge polovice 20. stoljeća.

Potomak protjeranih Podunavskih Švaba odgojen je s lažnim identitetom, a posvojitelji kriju od njega tko je uistinu. To je povod za zanimljivo traganje za vlastitim identitetom, biološkim i civilizacijskim, a radnja se događa u nekoliko sredina - u bivšoj Jugoslaviji, Čehoslovačkoj, Istočnoj i Zapadnoj Njemačkoj te u Hrvatskoj koja se tek rađa kao samostalna država. Autor uspoređuje i analizira tri oblika socijalističkih sustava, uz usporedbu s alternativom zapadne demokracije i previranja na jugoistoku Europe.

Iznimno uvjerljiva, ova knjiga plijeni pažnju čitatelja, pa se čita u jednom dahu, iako je to sa 436 stranica dosad najopsežniji Bauerov roman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije